Poverenik SNS kupio hotel Srbija u Niškoj Banji 1Foto: Facebook

Zvezdan Milovanović, poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke i vlasnik TV „Kopernikus“ postao je novi vlasnik Hotela „Srbija“ u Niškoj Banji.

Nisam ja lično kupio, nego kompanija „Tvinel“, a ja sam samo jedan od vlasnika.

Inače, ta kompanija je osnovana 1993. godine i jedna je od najstarijih u sistemu „Kopernikus“ – rekao je Milovanović za „Danas“. On nije želeo da saopšti podatak koliko je hotel plaćen dosadašnjem vlasniku, niškom preduzeću „Delta Matik Promenade“.

– Veći deo je plaćen za otkup hipotekarnih potraživanja nad objektom tako da su pregovori delom i poslovna tajna. Želimo da se nakon više od 10 godina vrati stari sjaj nekada najlepšem objektu u strogom centru Niške Banje – rekao je funkcioner SNS.

Hotel “ Srbija“ je do 2003. bio u vlasništvu „Srbijaturista“, a iste godine američki biznismen poreklom iz Niša Srba Ilić je kupio firmu, pa je postao je vlasnik “ Srbije“ i svih hotela u Niškoj Banji. Ilić je vrlo odustao od ulaganja u hotele, pa su propadali, da bi 2005. godine „Srbiju“ kupila niška kompanija „Delta Matik“. Međutim, ni ova firma nije htela da ulaže u renoviranje hotela koji je nastavljao da propada, tako da je postao prava ruina, iako se nalazi u samom centru Niške Banje.

Zvezdan Milovanović, inače je brat blizanac Srđana Milovanovića koji je Telekomu prodao kablovski operater „Kopernikus“ za 195 miliona evra.

Hotel dostojan Niške Banje

Zvezdan Milovanović kazao je da će hotel „Srbija“ biti renoviran i da će biti dostojan Niške Banje.

– Ne mogu u ovom trenutku da kažem da li će „Srbija“ biti hotel sa pet zvezdica. Ono što sigurno znam je da će biti renoviran i da će svojim izgledom ulepšavati Nišku Banju – rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari