Preduzeće Srednji Banat u rekordnom roku izmuljalo kanal u Mokrinu 1Foto: JP Vode Vojvodine

Vodoprivredno preduzeće „Srednji Banat“ iz Zrenjanina u rekordnom roku od petnaestak dana izmuljalo je četiri kilometra zapuštenog kanala u Mokrinu, koji pripada meliorativnom sistemu Begejskog sliva.

Uređenje kanalske mreže koja se prostire od rumunske granice, kroz Mokrin do uliva u reku Zlaticu, finansira JVP „Vode Vojvodine“.

Prilikom radova uklonjeno je oko 70.000 kvadratnih metara biljne vegetacije i izmuljeno 13.000 kubnih metara mulja.

„Zahvaljujem se kolegama iz preduzeća „Srednji Banat“ koji su u rekordnom roku uspeli da urade ovaj posao, za koji smo predvideli 180 dana, baš zbog ovih komplikacija. Kanal opet dobija svrhu, vraćamo ga u projektovano stanje. Svih 300 hektara zemlje od državne granice sa Rumunijom do uliva u Zlaticu moći će opet da budu kvalitetno odvodnjavani“, ocenio je prilikom obilaska radova Srđan Kružević, direktor JVP „Vode Vojvodine“.

Nakon što je prošle godine uređeno 30 kilometara kanalske mreže u svim katastarskim opštinama grada Kikinde, ove godine je nastavljeno sa radovima.

„Radimo na dva kanala, na Glavnom kanalu i kanalu B 10. Na inicijativu meštana Mokrina smo ovo pokrenuli i zahvaljujući inicijativi grada Kikinde“, rekao je Kružević.

JVP „Vode Vojvodine“ izdvojilo je za radove na kanalskoj mreži u Mokrinu 24 miliona dinara iz Programa održavanja sistema za odvodnjavanje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari