Preduzetnice iz Srbije sa skupa na Zlatiboru: Za uspeh je potrebna dobra komunikacija sa zaposlenima 1Foto: JP Gold gondola

Preduzetnice iz Srbije razmenile su iskustva i znanja o komunikaciji sa zaposlenima, emotivnom zdravlju i postavljanju ciljeva u poslovanju, tokom konferencije koja je održana na Zlatiboru.

Konferenciju pod nazivom „Volim svoj život“ je organizovalo beogradsko Udruženje građana „Zlata“, uz podršku Saveta za rodnu ravnopravnost Opštine Čajetina i JP „Gold gondola Zlatibor“.

U fokusu skupa, održanog tokom vikenda, kako je rečeno, bilo je žensko preduzetništvo, ali iz ugla emotivnog zdravlja, poslovnog i privatnog balansa, uz prezentaciju tehnika za unapređenje biznisa.

Najčešći izazov sa kojim se suočavaju žene u biznisu je, ističu organizatori, uspostavljanje ravnoteže između uloga preduzetnice, majke i supruge, a osim usvajanja osnovnih pravila poslovanja, kako je zaključeno, za uspeh je potrebno lično i profesinalno usavršavanje.

„Želimo da animiramo žene koje imaju manje mogućnosti da dođu do informacija i da započnu biznis“, poručila je Bojana Božanić, direktorka JP Gold gondola i predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Opštine Čajetina.

Preduzetnice iz Srbije sa skupa na Zlatiboru: Za uspeh je potrebna dobra komunikacija sa zaposlenima 2
Foto: JP Gold gondola

Nevena Marić, mlada preduzetnica sa Zlatibora, čija firma se bavi održavanjem zgrada, kaže da je stalna edukacija važna za uspeh u poslu.

„Konferencija mi je značila, pre svega, u postavljanju reda u mom biznisu, kao i pravilnom odnosu prema sebi i svojim emocijama. Zadovoljna sam znanjem koje sam dobila i već sam zabeležila neke tehnike, koje bih mogla da primenim u svakodnevnom radu“, rekla je Marić.

Članica čajetinskog Saveta za rodnu ravnopravnost Brankica Rajović je istakla da je to druga konferencija i da je prva organizovana u novembru prošle godine.

„U međuvremenu, organizovali smo četiri okupljanja na kojima smo prošli kroz mnogo tema,“ navela je Rajović.

Njega koleginica iz tog Saveta Zorica Milosavljević je ocenila da se sve više žena okreće sebi i pokreće preduzetništvo.

„Godinama podržavamo žene, naročito one starije na selu, pružajući im podršku, jer im to mnogo znači“, kazala je Milosavjević.

Uz navode da su ljudi jedan od najvećih resursa svake kompanije, psihoterapeutkinja i edukatorka dr Vesna Danilovac je istakla važnost  uspostavljanja dobre komunikacije, jer se time poboljšava produktivnst.

Tematske oblasti   

Konferencija je bila tematski podeljena na oblasti: poslovna edukacija – ciljevi, poslovni i lični i biznis model, emotivna edukacija – emotivno zdravlje i komunikacija sa zaposlenima, i predstavljanje lokalnih preduzetnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari