Premijer: Nezaposlenost će biti manja od 12 odsto

Ostavite komentar


  1. Smanjenje stope nezaposlenosti na evropski nivo je uspeh koji Srbija nikada nije imala.

  2. Treba premijeru odati priznanje na privlačenju svih ovih investitora i na hrabrosti izjavivši da će smanjiti nezaposlenost na 12%.Narod će znati ceniti ako se ispuni obećanje ali i kazniti ako ne ispuni.

  3. Ko jos veruje Vucicevim brojkama?Statistika nasa dika sto pozeli to naslika.A, nama sve gore i gore.

  4. Sve pohvale za ovakvu odgovornu politiku ,samo napred da pokrenemo Srbiju na bolje !!!

  5. Premijer se bori da dovede sto vise investitora i uposli sto vise ljudi.Svakim danom je sve vise novih radnih mesta.

  6. Nismo daleko od dana kad će nezaposlenost da siđe ispod 10%, što je nekako normalno i za zemlje EU. A bili smo mnogo daleko, Vučićeva vlada je krenula od nezaposlenosti koja je bila čak 26%.

  7. Smanjenje stope nezaposlenosti sa 26,5% na 15,2% zaista je odličan rezultat i ako se tako nastavi, nema razloga da ne bude kako Vučić i kaže.

  8. Samo tako nastavite,Nis pa Krusevac…idemo dalje,da svaki grad dobije najmanje po jednu fabriku!

  9. Iza nas su godine u kojima su fabrike zatvarane, stečaj je bio najčešće upotrebljavana metoda, privatizacija je sprovedena na veoma loš i kriminalan način, a danas imamo sve veći broj novootovrenih fabrika, ljudi se zapošljavaju i ako tako nastavimo, Srbija će de fakto biti dobro mesto za život.

  10. Kruševac je zaslužio ovakvu investiciju. 2. 500 novih radnih mesta je rezultat napora i zalaganja aktuelne vlasti. Ne sumnjivo je da će sa narednim investitorima procenat nezaposlenih građana u Republici Srbiji biti manji od 12%.

  11. komsinicin muz otisao da se prijavi na biro za nezaposlene jer mu je trebao papir da je nezaposlen zbog neke papirologije…i oni mu odmah ponudili posao, ja nisam mogla da verujem. A on odbio jer nece da radi

  12. Dobro je da se nezaposlenost smanjuje,a još bolje je što je vlada shvatila ozbiljnost ovog problema i uhvatila se u koštac sa njim.

  13. Sa dolskom novih investitora, projekcija o stopi nezaposlenosti je sasvim ostvarljiva.

  14. Aleksandar Vucic svoj optzimizam gradi na zadravoj osnovii. Jer Vlada svakim danom dovodi sve vise investitora, daje im povoljne uslove, stabilnost drzave im je garant za njihovu imovinu koju ulazu kod nas i svaka im cast na tome.Tako da sam siguran da ce nezaposlenost u Srbiji biti na onom nivou koje je Vucic rekao na isteku mandata ove vlade.

  15. This time next year, we““ll be Millionaires. Kad još 10 posto naroda odseli, taman…..

  16. Bio bi vrlo logično da ozbiljniji rezultati uslede posle ovolikih napora za normalizaciju

  17. Ako opet promenite metodologiju, kao što ste već jednom uradili i došli sa skoro 30% na 18%, onda ćete opet dostići željeni nivo. Realnost je potpuno suprotna, na sceni je odlazak naših građana iz zemlje. Moja generacija priču o boljem životu sluša preko 25 godina i više strpljenja nema. Iz dana u dan sve ih je više, a država je nemoćna. Toliko o tome koliko nam dobro ide.

  18. Nadamo se ovoj prognozi i zelimo da nasa drzava bude uz rame jakim ekonomskim zemljama.

  19. 2500 radnih mesta je odličana brojka za grad Kruševac. Pogotovo što je u pitanju jedna ozbiljna fabrika kao što je "Kromberg&Schubert". Nadam se da će se saradnja preneti i na druge gradove i da će se stopa nezaposlenosti još više smanjiti.

  20. Posle teskih vremena uvek dolaze bolji dani,tako da je za ocekivati posle truda i zalaganja da sledi boljitak.Treba imati viziju,verovati,raditi i uspeh je neminovan.

  21. Ako nastavimo ovim tempom, a verujem da hocemo, spusticemo i ispod 12% nezaposlenost kroz neko vreme, najbitnije je da smo probili led sa dolaskom stranih investitora.

  22. Smanjenje stope nezaposlenosti je prioritet svake države, a Srbija je pokazala da to može i da realizuje otvaranjem fabrika i nvih radnih mesta.

  23. Ako nastavimo ovim tempom da napredujemo, a sigurno hoćemo, vrlo je moguće da ćemo uspeti da ostvarimo to da nam stopa nezaposlenosti bude manja od 12%.

  24. Imajući u vidu otvaranje velikog broja različitih firmi, kao i dolazak sve više novih investitora, sve će to doprineti otvaranju novih radnih mesta, a time i smanjenju nezaposlenosti. Prema tome, velika je mogućnost da se i ostvari ovo što je premijer rekao.

  25. Sigurno je da bi uz dovođenje većeg broja investitora,što je svakako prioritet ove Vlade usledio i veliki pad stope nezaposlenosti u Srbiji.

  26. Radom se zaista sve postiže,naša Vlada zaista mnogo radi na dovođenju što većeg broja investitora i uz to ide i smanjenje stope nezaposlenosti.

  27. [email protected],da, uspeh je to, samo sto je u Evropi;DBP ogroman, prosecne plate cetiri pita vece nego u Srbiji, socijalna primanja takodje, rast DBP veci, korupcija manja, partijskok zaposljavanja nem, neuspesne firme se gase, a nema subveoncirana investitora (nema kradje),i najvaznije sto je statistika pribliznio tacna, a kod na onoliko, koliko Vucic naredi.A, naredjuje sve.Tuga.

  28. Strani kapital sve vise dolazi u Srbiju, a podstice se preduzetnistvo tako da nezaposlenost ima tendenciju pada.

  29. Ako se uzme u obzir da je samo pre par godina , nezaposlenost u Srbiji bila okon 26%, onda procenat od 12% je za svaku pohvalu.

  30. Zrenjaninac: Nema tu gospodine nikakvog foliranja. Čenenica je da je samo pre par godina nezaposlenost u Srbiji bila 26% , a sada je oko 16%.Ako se nastavi sa ovakvim trendom otvaranja novih fabrika i novih radnih mesta ,onda je realno da će se nezaposlenost spustitin do 12%.

  31. Verujem da ce vlast uradidi sve sto je u njenoj moci da nezaposlenost smanji na najmanji moguci nivo.

  32. Nezaposlenost je u Srbiji veliki problem ali sam sigurna da vrednim i dobrim radom stopa nezaposlenosti moze da bude drasticno manja.

  33. Sigurno ce tako i biti,koliko god da se smanji,dobro je jer ranije o tome niko nije ni razmisljao,samo su mislili kako da zadrze svoju fotelju

  34. Ако овим темпом млади до 40 година старости наставе да се исељавају добићемо још боље резултате незапослености. При томе треба проверити и смртност код незапослених који имају преко 50 година. Ако на све ово додамо да су земљу почели напуштати и они старости ( што пре није био чест случај ), имаћемо најмању стопу незапослености у Европи. Жао ми је јер уопште нисам саркастичан.

  35. Da li je moguće da ovoliko SNS botova ili čega već ostavlja ove komentare i to iako vodja ne čita ove novine čudno!? Da li vas plaćaju još nečim sem sendvičima!?

  36. Psiho je fenomen!Ja sam kao mali slusao da su u lazi kratke noge,vidi ovog koliko je porastao!

  37. "će biti", dve Vuciceve naj omilenije reci. Ali retko realnost. Jedan dan ako ikad kaze "danas je", mozda cu mu verovati. Obicna bata-gatara.

  38. Prema dosadasnjim rezultatima, kao i prema zainteresovanosti investitora za nase potencijale ovaj cilj vlade i premijera nije toliko nemoguc i nastavak reformi moze samo da donese jos vise radnih mesta.

  39. Ukoliko se nastavi sa investicijama ovog nivoa, stopa nezaposlenosti bi značajno mogla da pad, u narednim godinama.

  40. Posle Niša, Kikinde, sada i Kruševac dobija firmu, koja će zaposliti veliki broj radnika.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.