Premijer: Nezaposlenost će biti manja od 12 odsto 1Foto: Printscreen RTS

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Kruševcu da će pre kraja mandata Vlade Srbije stopa nezaposlenosti u Srbiji biti ispod 12 odsto.

To je prosek zemalja Evropske unije, ne kažem da je to idelano, ali te brojke pokazuju koliko je bolji i drugačiji rezultat. Ne zaboravite, pre tri godine imali smo stopu nezaposlenosti od 26,5 odsto, a danas je 15,2 odsto, rekao je on.

Govoreći o danas potpisanom ugovoru sa nemačkom kompanijom „Kromberg &Schubert“ o izgardnji fabrike u Kruševcu, rekao je da je to veliki dan ne samo za taj grad i Rasinski okrug, već i za celu Srbiju.

„Danas mo potpisali 2.500 novih radnih mesta u automobilskoj industriji, industriji koja treba iz Kruševca da snabdeva delovima najmočnije svetske gigante poput BMW, Folksvagena“, rekao je on.

On je istakao da iza danas potpisanog ugovora stoji mnogo teškog danonoćnog rada i da ovaj ugovor nisu samo nova radna mesta već i novac za lokalnu samouporavu, veća poreska naplata za državu, te ekonomski razvoj koji znači budućnost za sve nas.

„Kada je Kromberg došao prvi put, znali smo da imamo konkurenciju u regionu i da je više zemalja ponudilo slične uslove. Tada sam rekao gospodinu Krombergu, donesite mi na sto papir koji dobijete u Makedoniji, ponudu koju dobijete u Bugarskoj i u bilo kojoj drugoj zemlji, a mi vam dajemo najmanje pet odsto bolju ponudu,“rekao je Vučić.

Gledao me čovek da vidi da li sam ozbiljan ili nisam, a kada sam to tri puta ponovio, onda je shvatio da sam to stvarno i mislio i ja sam danas srećan to je Srbija pobedila, poručio je on.

Prema njegovim rečima, Srbija pobeđuje zahvaljujući vrednim i marljivim ljudima i da je siguran da ćemo prevazići broj od 4.000 novih radnih mesta i pozvao Kromberga da „počne da razmišlja o Kraljevu, Kragujevcu i Jagodini, o čemu su već razgovarali“.

„Izaberite jedan od ta tri sledeća grada, a mi ćemo ovoga puta da ponudimo 10 odsto bolje uslove nego bilo ko drugi u regionu, zato što je za nas, koliko god to izgledalo kao nemoguća misija, važno da svakog dana smanjujemo nezapooslenost“, istakao je Vučić.

Vlada Srbije, kao podršku kompaniji „Kromberg&Schubert“, u ovaj projekat uložila je 9,5 miliona evra, rekao Vučić i dodao da on te brojeve ne krije i da se tim brojevima ponosi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari