Prezentacija privrednih potencijala i mogućnosti o saradnji 1

Danas je u Gradskoj kući priređen prijem za ambasadora Belorusije u Srbiji njegovu ekselenciju Valerija Briljova, navodi se u saopštenju za medije.

Ambasador Briljov je 1981. završio arhitektonski fakultet Beloruskog politehničkog instituta, 1989. godine fakultet stranih jezika za stručnjake koji odlaze u inostranstvo Minskog državnog pedagoškog instituta stranih jezika.

Njegovu ekselenciju je u Gradskoj kući primio gradonačelnik Darko Bulatović sa saradnicima. Potom je u velikoj sali održana prezentacija privrednih potencijala Grada Niša i razmotrene su mogućnosti o saradnji na brojnim poljima sa prijateljskom Belorusijom.

Sastanku je prisustvovao i počasni konzul Belorusije u Beogradu Dragomir Karić koji je istakao da postoji mnogo aspekata na kojima bi mogla da se razvija saradnja između niških beloruskih kompanija.

“Ja sa svoje strane kao počasni konzul imam moralnu i patriotsku obavezu da pomognem povezivanju svih preduzeća niškog regiona, grada Niša I normalno svih regiona Republike Belorusije

Gradonačelnik Bulatović je istakao da je sastanak bio jako sadržajan i da su ambasadoru predstavljeni značajni infrastrukturni projekti koji su u planu izgradnje.Svaka delegacija privrednika iz Belorusije koja poseti Srbiju obići će i Grad Niš najavio je ambasador Briljov i izrazio optimizam kada je u pitanju privredna saradnja našeg grada i Belorusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari