Pritvoren generalni direktor Kosovske energetske korporacije 1Foto: Pixabay/Olafpictures

Generalni direktor Kosovske energetske korporacije (KEK) Nagip Krasnići pritvoren je danas posle podne zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, po nalogu Specijalnog tužilaštva Kosova.

Kako je saopštilo tužilaštvo, povod za hapšenje su dva ugovora koje je u ime KEK-a potpisao Krasnići, i on se sumnjiči za krivična dela zloupotrebu službenog položaja, vršenje uticaja i sukob interesa.

Do hapšenja je došlo nakon pretresa njegove kancelariji u KEK-u i u dva stana na različitim lokacijama, a oduzeta je različita dokumentacija u vezi sa slučajem, uključujući tri računara, laptop, mobilni telefon i USB, kao materijalni dokazi koji će poslužiti za dalji postupak.

Pozivajući se na svoja saznanja, Koha.net piše da se Krasnići sumnjiči da je potpisao ugovor u postupku direktnih pregovora, a ne preko tendera, sa kompanijom „Litvin SA“ u partnerstvu sa Bujari B. Šala B.I. za hitnu kapitalnu popravku kotla bloka A5 Termoelektrane „Kosova A“, vredan više od 3,4 miliona evra.

Na ranije poništenom tenderu za sanaciju bloka A5 konkurisalo je i preduzeće „Litvin SA“, dok je preduzeće Bujar B. Šala B.I, prema podacima Agencije za registraciju preduzeća, registrovano 25. januara 2022. godine, a delatnost je trgovina na malo.

Drugi ugovor koji je Krasnići potpisao je angažovanje pravne konsultantske kuće, za iznos od 60.000 evra i za koji se sumnja da postoji sukob interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari