Profitabilnost u fokusu: Adekvatno IT rešenje je pravi korak 1Foto: Shutterstock/Costello77

Poslovni rast i širenje dolaze ruku pod ruku s izazovima. Kako kompanija raste, sve je veća količina podataka kojima treba upravljati i analizirati.

Poslovni procesi procesi postaju složeniji, te se ulaže sve više vremena i resursa kako bi se zadržala kontrola nad osnovnim biznis operacijama.

Za organizacije koje traže način da reše ove izazove i podignu efikasnost svog poslovanja na viši nivo, važno je da primene adekvatna tehnološka rešenja. Jedno od takvih rešenja je PI Profitability, koje je odnedavno dostupno na Mainstream Marketplace-u.

Lakše i brže poslovno planiranje uz AI

PI Profitability je intuitivno, potpuno prilagodljivo rešenje zasnovano na veštačkoj inteligenciji (AI) koje omogućava bolju kontrolu i poboljšanje radnih procesa u čitavoj organizaciji, te čini planiranje, proračun i izveštavanje znatno lakšim i bržim. Razvijeno od strane Poslovne Inteligencije, vodeće kompanije za implementaciju premium End-to-end Cloud Data & Advanced Analytics rešenja u Jugoistočnoj Evropi koja je prisutna i na UK i Nordics tržištu PI Profitablity rešenje se temelji na IBM Planning Analytics platformi. Reč je izuzetno skalabilnom softveru, primenljivom u najrazličitijim industrijama i prigodnom za bilo koji skup profitnih centara.

PI Profitablity u akciji: Primer iz prakse

PI Profitability rešenje omogućilo je velikoj neprofitnoj organizaciji sa sedištem u Ženevi da unapredi svoje procese te da se kvalitetnije fokusira na svoju misiju – suzbijanje malarije u svetu. Pre korišćenja ovog rešenja, organizaciji su nedostajali granularni sistemi koji bi omogućili učinkovitu alokaciju finansijskih sredstava na sve ili deo postojećih projekata i ciljeva. Neki od ključnih izazova bili su:

Manjak agilnosti u planiranju – Organizacija nije imala sposobnost brzog planiranja i prilagođavanja niti simulacije what-if-scenarija. Raspodela sredstava prema projektima dovršavala bi se tek kada bi se pojavio trošak koji bi se zatim „ručno“ konsolidovao na kraju godine.

Manuelno i nedovoljno precizno planiranje – Srednjoročno i dugoročno finansijsko planiranje uglavnom se obavljalo ručno i nedostajala mu je preciznost. Uz takav sistem bilo je nemoguće napraviti razliku između direktnih i indirktnih troškova. Samim tim, ograničavala se i vidljivost prirode i opsega budućih potreba za finansiranjem, kao i nedostataka.

Pored svega navedenog, zbog načina kako se finansira, organizacija je morala da vodi računa o izveštavanju svojih donatora i partnera, a to je s postojećim načinom rada bilo izuzetno teško raditi na kvalitetlan način.

Ono što PI Profitability omogućava jeste potpuno prilagođavanje rešenja svakoj organizaciji, što je u slučaju spomenutog NGO-a maksimalno iskorišćeno. Klijent je sam definisao šta mu je važno, koje elemente i na koji način želi da planira, te je uzeta u obzir organizaciona struktura i celi proces odobravanja, nadgledanja i kontrole koji je bio potreban.

Fleksibilnost pravi razliku

Uz implementaciju PI Profitability rešenja, CEO, CTO, CFO funkcije project direktori i donori, dobiili su mogućnost prilagođenog izveštavanja. Na temelju organizacione strukture definisano je i sve ostalo: zaduženja, odobrenja i kontrole. U sistem su uvedene tačno one kontrole i restrikcije koje su klijenti sami odredili i koje eventualno imaju ugovorima definisane. A za slučaj da dođe do bilo kakve promene ili novog zahtjeva za specifičnim izveštavanjem, rešenje je dovoljno fleksibilno da to i omogući.

Ukoliko i vi želite da otključate pun potencijal svog poslovanja uz PI Profitability, saznajte više o rešenju na Mainstream Marketplace-u ili zakažite besplatnu konsultaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari