Profesionalna oprema za ugostitelje i proizvodnju hrane za šest preduzetnika u Braničevskom okrugu 1Foto: Regionalna razvojna agencija Braničevo Podunavlje

Posredstvom projekta „Od lokalnog pazara do lokalne trpeze“ koji od prošle godine sprovodi Regionalna razvojna agencija “Braničevo – Podunavlje” a finansira EU u partnerstvu sa Vladom Srbije, šest ugostitelja i malih privrednika dobilo je profesionalnu opremu čija je vrednost od 180. 000 do 200.000 dinara.

Vrednost projekta „Od lokalnog pazara do lokalne trpeze“ iznosi 49.895 dolara, a njegova implementacija započela je u junu prošle godine.

Realizuje ga Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“, a finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO PLUS.

– Cilj ovog projekta je da preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima u ugostiteljskom sektoru i sektoru proizvodnje prehrambenih proizvoda koji su registrovani i posluju na teritoriji regiona Braničevo-Podunavlje, pruži različite vrste usluga podrške na osnovu kojih će biti u mogućnosti da unaprede svoje poslovanje i kvalitet proizvoda, ali takođe i da se bolje pozicioniraju na tržištu. Projekat predstavlja i nastavak projekta „Ukusi Regiona“ i „Najbolje iz BP“ koji su uspešno realizovani u prethodnom periodu – izjavila je Ivana Antonijević, v.d. direktorka Regionalne razvojne agencije Braničevo-Podunavlje za Bum 93.

Na ovaj način su lokalni ugostitelji motivisani da od lokalnih proizvođača uzimaju proizvode, odnosno agencija je radila na njihovom povezivanju.

Kroz projekat je u Braničevskom okrugu profesionalnu opremu namenjenu ugostiteljstvu i proizvodnji hrane ukupne vrednosti blizu dva miliona dinara bez PDV-a dobilo šest ugostitelja i malih privrednika.

Očekuje se da će dobijena oprema odabranim korisnicima pomoći da unaprede svoje poslovanje, odnosno kvalitet svojih proizvoda i usluga, kako bi bili što konkurentniji na tržištu.

Na samom početku projekta cilj je bio da se uključi oko 30 ugostitelja i proizvođača hrane.

– Tradicionalno su poljoprivredni proizvođači i preduzetnici iz manjih sredina aktivniji. To se i sada pokazalo u ovom projektu, jer imamo četiri ugostitelja, jednu mlekaru i jednog proizvođača kora sa teritorije četiri opštine, Velikog Gradišta, Golupca, Kučeva i Petrovca na Mlavi -. rekla je v.d. direktorka Antonijević.

Oprema za ugostitelje je profesionalna oprema, proizvođaći kora dobili su sušaru, dok je za mlekaru nabavljen set opreme potrebne za proizvodnju, objavio je Bum 93.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari