Proizvođači malina i kupina: Automatske protivgradne stanice korisnije od osiguranja

Ostavite komentar


  1. U Srbiji, stvari se mogu rešavati samo tako da zavise od nas samih. Malinari su to shvatili pa problem rešavaju sami.
    Što se tiče , osiguravajućih kuča, iskustva su loša, Slatki su kad uzmu premiju osiguranja ali teško prepoznaju osigurani slučaj i retko isplaćuju osiguranje.

  2. Automatski protiv gradni sistemi jesu moderni i neuporedivo bolji od postojećih ali … oni automatski ispaljuju protiv gradne raketa, a ovih nema dovoljno ni u sadašnjim uslovima a kako će ih biti kod automatskog ispaljivanja…

    1. Protivgradne rakete još samo u Srbiji postoje, čak ni Rusi to više ne upotrebljavaju. U nekom državama postoji dežurni pilot sa avionom u čijim je rezervoarima za prskanje srebrov jodid. Radarska služba prati i daje instrukcije pilotu, koji posipa oblake sa srebrovim jodidom. To je sva umetnost koja je prilično sigurnija od raketa kojim upravlja Radosav koji se u nevreme nalazi ispred prodavnice sa flašom u rukama, a o automatskim stanicama u Srbiji radije da i ne govorim.

      1. čoveče, apsolutno si u pravu. Sa vršačkog aerodroma ( početkom 2000-ih) volšebno je nestao takav avion. jedan takav avion je možda i jeftiniji nego li materijalna šteta nastala od grada u jednoj godini – ali taj avion nekome ne odgovara.

  3. Misalim da gospodin Radovic nije kompotentan uopste da da daje misljenje o automatskim protivgradnim stanicama i time zamajava poljoprivredne proizvodjace.Ja samradio u PGZ u40.g0dina pa porucujem Radovicu cucemo se u Maju i Junu kada ce videti kakvi su efekti automatskih stanica.

  4. Kod nas u Valjevu grad je 2019 dva puta padao. Toliko o novom automatskom sistemu zastite. Jedina efikasna zastita su protivgradne mreze

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.