Projekat Jadar – činjenice su važne

PROMO TEKST
Odgovor kompanije Rio Sava Exploration na navode iznete na skupu održanom 11. septembra u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Das se traže projekti iz Portugalije i Nemačke i još nekih zemalja EU,gde su hteli da otvore rudnike pa su odbijeni.Zašto bi sad Srbija pristala i šta se to promenili da u Srbiji može a u Portugaliju ne mogu da se otvore ti rudnici.

  2. Činjenica je da građani ovog dela Srbije nisu egzistencijalno ugroženi.
    Činjenica je da niko u ovom kraju ne želi da nam krajolik zaliči na Bor.
    Činjenica je da vi nama u Loznici ne donosite ništa što nam je potrebno.
    Ćinjenica je da su nam odbornici, nakon izglasanog prostornog plana, izašli iz skupštine grada oborenog pogleda, kaljavog obraza.
    Činjenica je da su odbornici tog dana nekoj Angeli Merkel poklonili ono za šta su na obroncima Gučeva i Cera izginuli najbolji Srbi pre nešto više od 100 godina.
    Činjenica je da smo mi ništaci, vašim rečnikom – kolateralna šteta u vašem svetu profita.
    Činjenica je da nam sledi obilje kancera i plućnih bolesti, zarad lagodnost vašeg novca. Zašto bi vi ratovali ako nešto i nekog možete da kupite?
    Činjenica je da isključivo nasilnim putem možete ostvariti eksploataciju litijuma.
    Činjenica je da je naša država, naša policija i naša vojska na vašoj strani.

  3. Kad je sve tako divno i po ekološkim standardima EU idite u Nemačku pa tamo rudarite. Ovo je najnoviji oblik neokolonijalizma i konačni način uništenja srpskog naroda. Nama izgleda, kao narodu, preostaju samo dve opcije : uništenje i nestanak ili borba da ih oteramo (i sve druge sa takvim namerama) iz svoje zemlje.

  4. A što vi to ne radite u Nemačkoj ili u Češkoj ? Našli ste nas da trujete pod firmom kako je to nama razvojna šansa. Lepo vas je Božović nazvao, Rio Mito.

  5. Nisam vudeo tako upornu firmu, ne bira sredstva i nacin da didje do necega za sta u EU nema ni razgovora. Na sta vam mi licimo, mislite da ovde pravitevsepticku jsmu Evrope

  6. Samo mi objasnite kako to kad je toliko isplativo ne kopate u Nemackoj, jer sve gde se stvara veliki profit rade Nemci i zapadnjaci, a sve prljave tehnologije u siromasnim zemljama za mizernu rudnu rentu i jeftinu radnu snagu. Osim toga ovi na vlasti ne znaju ni jedan ugovor da naprave jer su najobicniji diletanti, koji su kupili diplome.Zasto je kod nas kilometar autoputa ili pruge najskuplji na svetu, zasto ne objavite javno ugovore vec su navodno poslovna tajna, kolike ste neznalice kada svako moze u medjudrzavnom ugovoru to neobjavljivanje da uslovljava, valjda vas i oni stite od sramote i ne znanja koje na kraju placaju radnici.Bravo Megatrendovci, doci ce i vama kraj.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.