Protest frilensera ispred Vlade, simbolično spalili pristigla poreska rešenja

Ostavite komentar

  1. Nama koje smo trudnice i ocekujemo da nam pristignu resenja ce biti nemoguce da izmirujemo dugovanje, pritom nemamo nikakva tekuca primanja.

  2. Tacno. Ne postoji zastita za trudnice i porodilje ukoliko zive od frilensa. Jedino da menjaju posao ili da nemaju decu.

  3. Kako cu da otvorim bolovanje ili uzmem kredit da vratim ove dugove iz 2017 i ostale god? Nemam sta da prodam ni sta da mi uzmu. Na lekovima sam i pod stresom vec godinama.

  4. U vreme kada je prirodni priraštaj u Srbiji jedan od najnižih u svetu (možda je samo Japan gori od nas), kada je sterilitet ogroman problem, Srbija demotiviše žene od 25-35 godina koje su frilenserke ili preduzetnice jer bi se ostvarivanjem kao majke našle u ekonomski nepovoljnijem položaju u odnosu na druge žene kojima poslodavci u Srbiji plaćaju doprinose, a onda država finansira njihovo porodiljsko odsustvo i odsustvo radi nege deteta. Dakle, uz obaveze moraju postojati prava. Gospođa premijerka nije rađala decu i ima brojne prihode pa je ovo ne dotiče. Gosn Siniša Mali ima decu ali je finansijski bila obezbeđena njegova bivša žena iz TS. Verujem da je i danas.

Ostavite komentar

Ekonomija

RERI: Postupak izdavanja odobrenja za eksploataciju Rio Tintu i dalje u toku 10

RERI: Postupak izdavanja odobrenja za eksploataciju Rio Tintu i dalje u toku

Početkom godine smo saznali da je i dalje u toku postupak pred Ministarstvom rudarstva i energetike za izdavanje odobrenja za eksploataciono polje, što predstavlja neophodan korak da bi kompanija Rio Tinto započela iskopavanje litijuma, rekla je FoNetu pravnica Regulatornog instituta za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI) Hristina Popović.

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. maj 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.