Protiv bivšeg vlasnika i direktora kraljevačkog Magnohroma, kompanije Global stil holding, kraljevačka policija podnela je juče krivične prijave zbog zlouptreba u postupku privatizacije. Prijavom su obuhvaćeni Džavaid P. (54) iz Pakistana i trojica Indijaca, koji su bili na odgovornim funkcijama finansijskih direktora u Magnohromu, Džaganadama Guntupalia, Dilipa Gorvata (43) i Debašiša Gangulija (38).

Protiv bivšeg vlasnika i direktora kraljevačkog Magnohroma, kompanije Global stil holding, kraljevačka policija podnela je juče krivične prijave zbog zlouptreba u postupku privatizacije. Prijavom su obuhvaćeni Džavaid P. (54) iz Pakistana i trojica Indijaca, koji su bili na odgovornim funkcijama finansijskih direktora u Magnohromu, Džaganadama Guntupalia, Dilipa Gorvata (43) i Debašiša Gangulija (38). Policijska uprava navela je da raspolaže saznanjima o malverzacijama većinskog vlasnika i rukovodstva Magnohroma, koje su nastale posle prodaje Magnohroma kompaniji Global stil, čiji je vlasnik jedan od braće Mital (koji se, inače, nalaze na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi sveta). Ugovor o prodaji Magnohroma sa Mitalom je raskinut u novembru prošle godine, posle višednevnih štrajkova zaposlenih koji nisu primali plate i ukazivali su na to da se iz firme iznose osnovna sredstva, da se investicioni program ne realizuje i da umesto pokretanja proizvodnje novi vlasnik gasi rudnike.
– Posle raskidanja ugovora Vlada je postavila novo rukovodstvo, i čim smo došli do podataka o tome kako se odvijalo poslovanje, obavestili smo policiju. Ukazali smo da se novac iznosio iz firme, da je veliki deo kompanije pod hipotekom a kod Hipo alpe adria banke realizovali su kredit vredan 1,6 miliona evra, koji je trebalo da bude upotrebljen za nabavku sirovina, međutim, one nikada nisu došle u fabrički krug, a novac je završio u nekim drugim firmama. Zbog toga smo kao nova uprava insistirali da se ta situacija istraži – rekao je za Danas direktor magnohroma Đorđe Kosanović i dodao da su krivične prijave iz fabrike otišle još u decembru prošle godine, ali da je toliko vremena bilo potrebno kraljevačkoj policiji da i operacionalizuje jer je u istragu bio uključen i Interpol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari