Protiv diktature: Proteste ne organizuju politički ludaci već nezadovoljni građani

Ostavite komentar


  1. U Srbiji kada si protiv drzavnog zuluma onda si odmah strani placenik i drzavni neprijatelj, e moja Srbijo… „Sve sto ovde ne odgovara vlastima je ili makedonski ili ukrajinski ili rumunski scenario“… Slobodni narode samo jako, buducnost je u vasim rukama a ne u nasim politicarima, mogu oni da pricaju sta hoce ali kada ustane kuka i motika onda sve se menja, ne daj te da vas prevari pokvarena vlast i jos gora opozicija…Vlast je tu da bi sluzila narodu a ne narod vlasti, vi ste slobodan narod a ne njihove sluge i buducnost vase dece zavisi od vas a ne od nasih politicara… Prvo ce da vam se smeju, posle ce da vas ignorisu, a onda ce se boriti protiv vas a na kraju pobedicete. SAMO ISTRAJNO I SLOZNO !!!

  2. Prvo ispravka: Aleksandar vucic nije samozvani predsednik nego predsednik Srbije izabran na regularnim predsednickim izborima voljom vecine gradjana. Protesti nisu nista drugo nego teror manjine nad vecinom.

    1. Kako god, nije regularno postao predsednik….a zaboravljate da je upravo ova vlast teror manjine nad vecinom, od ukupnog broja glasaca, imaju podrsku od 25%, realna podrska je izmedju 5-10% i zbog toga on nije regularni predsednik, on je jednostavno radikal koji je uvek i bio, sto znaci lopov i olos…

      1. Lepa ti je matematika, ako SNS ima realno 5-10℅, što ne izračuna koliko je onih nerealnih 16℅. Po toj računici cenzus koalicija nije ni blizu cenzusa, 1,6℅. Matematika je egzaktna nauka, ako važi za jedne, važi i za druge. Cenzus koalicija nema kapacitet da napravi Ukrajinski i Makedonski scenario. Uzmite pelcer iz slobodnog Šapca, gde su liderima 5. Oktobarskih promena rekli doviđenja, doveli nove nekompromitovane kadrove koji rade za dobrobit građana i seljana Šapca i okoline, ne trpaju pare u svoj džep, ne mrze nikoga i narod to na izborima poštuje. Kada budu Tadić, Đilas, Jeremić, Živković, ……prošlost tada će i opozicija dobiti izbore. A što se tiče „narodnog“ bunta protiv cene goriva, to neće poverovati ni deca iz osnovne škole.

  3. Ko moze narod da naziva ludacima i pol. lidere lopuzama? Sta su onda oni?
    Narode slusaj svoj mozak a ne Pimk i hepi!

  4. Može ova grupacija da sebe naziva kako god hoće ali iz aviona se vidi da imaju političke ciljeve uperene protiv zvanične vlasti ove države.

    1. Taj politički cilj je smanjenje akcize.
      Tebi ne treba da dozvoljavaju da pišeš komentare.

  5. Ma narode tako je Tomic pred. Skupstine u vreme Milosevica nazivao studente i profesore koji su peske iz Novog Sada doslazili u Bgd. da su fasisticki elementi i neprijitatelji drzave.I kako je i gde zavrsio. Na djubristu istorije.

  6. Svaka cast na odgovoru Predsedniku svega u Srbiji. Zbog svega navedenog a posebno zbog pljacke i manipulacija sa penzionerima Protest u utorak 12.6.2018. g. na Trgu Nikole Pasica u 18 sati. Zbog pregovora sa MMF vazno je da protest bude masovan. Stavimo tacku na pljacku penzionera.

  7. Posmatrano iz neutralnog ugla, ovo je pokušaj političkog izazivanja HAOSA koji je potpuno propao i osudjen od većine gradjana!!! Cena goriva bi zaista trebalo da se smanji i nije sporno ali poražene snage žele krv na ulici!Nećemo to, poštujemo programe vlade , oni su odlični a predsednik izvanredno vodi Srbiju!

    1. Bas si neutralan, kao i tvoj vodja?! Postavljaju mu se pitanja da skine akcize i primeri ih gradjanima i privredi (cine preko 50% cene), a on odgovara da neprijatelji, opozicija, tajkuni itd. ga ruse na ulici. Kao los djak, na pitanja iz biologije, odgovara istoriju, odnosno ono sto je napamet naucio kao papagaj.

  8. Bilo bi lepo i da se krene sa bojkotom sipanja goriva u meri u kojoj je to moguce. Ide lepo vreme, idealno za bicikl, setnju, zdrav zivot (bez sendvica)

  9. Danas smo blokirali Mladenovac na svim izlazima, ka Malom Pozarevcu, Sopotu, Arandjelovcu, Topoli, Smedervskoj Palanci i Beogradu, bilo je 17 kamiona, 150 automobila koji su blokirali i kilometarska kolona vozila u svim pravcima, propustali smo samo trudnice, decu i kola hitne pomoci…. NIJEDNE VESTI, NITI NOVINE NISU OBJAVILE BILO KAKVO DESAVANJE. Sve je cenzurisano!!!!

  10. Krajnje je vreme da se narod probudi i shvati da nisu ovo tridesete godine prošlog veka kada je neko mogao da propagandom organizuje II svetski rat. Rat nam ne treba, nego mir. Bezakonje, pljačka, otimačina penzija, unižavanje ljudskog dostojanstva sedam milona građana Srbije, to se u dosadašnjoj istoriji Srbije nije nikada događalo u ovom obimu. Ni u vreme kada su Turci vladali. I oni su imali meru. Ovo je prevršilo svaku meru. Kad god bacim pogled na TV a malo ga gledam, tamo je Vučić i priča o penziji u 2019. godini. Mi nemamo neka važnija posla nego ispiranje mozga građanima. Divim se organizatorima protesta zbog poskupljenja goriva. Ko stoji iza njih meni nije važno. Ali ovako više ne može. Beograd ima 407.000 penzionera, da vidimo koliko će njih sutra 12.06.2018. godine u 18,00 sati da dođe na Trg Nikole Pašića i da izraze protest protiv Vlade i Vučića što nas pljačkaju ravno tri i po godine i isplaćuju nam umanjenu penziju. Dođite na protest. Samo masovnost ima odlučujuću snagu.

  11. Vlast uz dužno poštovanje sada je pogrešila stalnim obećanjima, nevraćanjem oduzetog dela penzija, pričama o suficitu a nrod nema za osnovne potrebe, sudovi vidi se radi po naređenjima a sve je jasno ko dobar dan.Ovako se narodu daje duga šargarepa a to nije pošteno.

  12. Da jednom za svagda objasnim nešto onima koji govore da su „ovi protesti politički motivisani“, „da nisu spontani već organizovani“, „da oni mrze predsednika“ i slično.

    Koliko znam, Staljin je odavno umro , a i Tito i Sloba. prema tome, ako neko hoće da opet oživi Staljinizam i jednopartijski sistem, pošteno je da to otvoreno kaže. Pa možda većina to stvarno i prihvati. U ovoj zemlji me više ništa ne bi čudilo.

    Dotle, zapamtite:
    – političko organizovanje je dozvoljeno.
    – mirno protestvovanje protiv nepravde i pljačke je dozvoljeno,
    – mrzeti onoga ko te pljačka i vređa je dozvoljeno, pririodno i poželjno – jer se tako čuva mentalno zdravlje.

  13. Slusam komentare vrhova vlasti o protestima i pitam se da li smo mi ludi ili oni.
    Malo me jeza hvata. Skoro cela Evropa slicno protestvuje samo se kod nas zovu ludaci i lopuze, bas lep predsednicki recnik.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.