Prvi Zrenjaninci dobili ugovore za subvenciju bicikla 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Prvi Zrenjaninci, koji su konkurisali za sunvencije od 5.000 dinara za kupovinu novog bicikla, potpisali su ugovore sa gradskom administracijom što će im omogučiti da dođu do željenog dvotočkaša.

Ugovore je potpisalo dvadeset građana, od četvrdeset prijavljenih, objašnjavaju u lokalnoj smaoupravi gde kažu da bicikle vide kao ekološki prihvatljiv transport na teritoriji ovog grada koji ima dosta biciklističkih staza.

Takođe navode da je prispelo još prijava i da je toku obrada još jednog broja prispelih zahteva, od strane Komisije za realizaciju nabavke bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji grada Zrenjanina, nakon čega će uslediti potpisivanje ugovora.

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava građanima za nabavku bicikala otvoren do utroška sredstava opredeljenih u budžetu grada za ovu namenu, u ukupnom iznosu od milion dinara.

Na ovakav način do novog bicikla može doći 200 podnosilaca sa potpunom dokumentacijom. Javni poziv objavljen je na sajtu grada Zrenjanina, gde se nalazi i lista tri odabrana direktna krisnika preko kojih se realizuju mere, što znači da se subvencija uplaćuje prodavcu bicikla gde će ga građani kupiti.

Dokumentacija za subvencionisanu kupovinu bicikala podnosi se u uslužnom centru gradske uprave.

Cilj sufinansiranja je povećanje broja biciklista na ulicama Zrenjanina, u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.

Pravo učešća na javnom pozivu imaju građani koji poseduju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na teritoriji Zrenjanina, u trenutku podnošenja prijave.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Prvi Zrenjaninci dobili ugovore za subvenciju bicikla”

  1. Nije neka kinta, nego je problem u tome što samo neke radnje učestvuju u tome, a ne sve.Znači, opet neka vrsta monopola ili nameštaljke.Šta ako neko želi bajs naprimer iz prodavnice Moderna S, a ta radnja nije na spisku za subvencije?Takođe imaju najbolji i najveći izbor električnih biciklova koji nisu jeftini, pa bi i tih 5.000 značilo nekom…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.