Tehnička greška, nesporazum ili nešto treće: Kad najranije stižu računi za struju?

Ostavite komentar


  1. Ja nikada nisam dobio račun pre 25tog u mesecu, i to sam objašnjavao time da se onemogući 5% popusta ako se plati ranije.

  2. Pa ne znam je li slucajno . Uvek stizu posle 15-og u mesecu kada se vec preda PDV. Kako ga i kad oni placaju. Koliko znam obaveza je do 15-og u mesecu .

  3. To se zove nesposobni banditizam.Dok je bila Elektro Vojvodina sve je funkcionalno bilo i redovno. Ovo se sad ugrađuju pa zveči po ušima potrošače.

  4. Račun na email stiže obično između 10. i 13. u mesecu. Danas je 16. i račun nije stigao a ne štamapa se.

  5. Račune za struju već godinama dobijam elektronski na mejl adresu.
    Redovno stižu 9. ili 10. u mesecu već dugo.
    I poslednji račun za oktobar poslali su mi 10. novembra.
    Račun za novembar još nisu poslali.
    Očigledna je namera EPS da se sačeka da prođu izbori.
    I naravno da to nisu odlučili oni iz EPS.
    Još jedan razlog da se sutra izađe na glasanje i kaže ne svima koji se tako ponašaju prea građanima.

  6. Kako da nam daju racune pred izbore i naljute narod zbog uvecanih racuna. Ranije su racuni na online postavljani posle stizanja u postansko sanduce sto je najobicnija neodgovornost, jer valjda bi trebalo da budu prvo tamo dostupni pa onda da se stampaju i distribuiraju

  7. Pa znaju oni šta rade.neće poslati pre izbora da ne bih razočarali glasače da okrenu glasanje na drugu stranu,jer je struja poskupela.

  8. Hehe, a racun za telefon MTS, kome je rok za plaćanje 15. u mesecu, u sandučetu tek jutros, 16.

  9. Na sve su mislili, ali do detalja, čak i to kad gradjanin dobije račune pa se iznervira i u sekundi se promeni hemija u mozgu i shvate da baš i nije „zlatno doba“, predomisle se, ne glasaju za njih i sve što su dotad radili, padne uu vodu.

  10. Ало, европејјци хоћете у ЕУ а нећете услове које ММФ поставља?! Не можеш и да се стиснеш и да прднеш. Одлучите.

  11. Meni račun za struju nikada nije stigao pre 20-tog u mesecu, e da li je tehnička greška ili namera plaćam Gana vreme jer je plaćanje do 28. u mesecu

  12. Uvek stiźu posle dvadesetog ali nije problem pošto je rok za plaćanje dvadeset osmi. Bolje da ste vi iz danas-a postavili pitanje zašto nisu stigli pozivi za glasanje. Verovatno vam to odgovara.

  13. Pa naravno da neće isporučivati račune za struju pre izbora, jer kad bi građani videli koliko je poskupela struja nebi želeli da glasaju za vladajuću koaliciju na čelu sa SNS.om !!! Samo ćutite o ovome, pošto je predizborna tišina. PSSSSSS

  14. Pa da, za svaki slucaj, bolje posle izbora.Da se glasaci slucajno ne naljute.Sve je smisljeno vec, a mi da glasamo prvo za ove sto cenu struje za godinu povecali 30%.Da platimo mi neciji nerad i nesposobnost!!!Ima li kocu EPS-u lojalan a sposoban?

  15. dno dno dna, da bi se dodvorili radnicima u eps. eto podelise im po 20
    000 , ali sad.pazite ,kao obrazlozenje priznaje se njihov ucinak ali to je ucinak onog coveka koga su smenili, coveka koji je postovanod strane svih zaposlenih i koji je ceo svoj radni vek u tom kolektivu, njega smenise ali sad da njegovu zaslugu daju pare pa sto je onda struja moralada,,poskupi,, …infostan ..salje duple kpverte sa racunom..jedan prazan a drugi racun i ,,sapicev,, propagDni letak eto zloupotrebe od strane tog rukovodstva te firme i sad ljudi kad vide, dve koverte oni ce da placaju 2puta isti racun….dno talog…dno

  16. Tehnicka greska je portal eps za uvid u racun domacinstva sada vise ne radi traze neki novi ugovor

  17. Racuni i izbori nemaju nikakve veze iz prostog razloga što visoko profesionalno rukovodstvo EPS iz norveške i ministarka energetike jednostavno to neće dozvoliti. Njih ne interesuje dnevna politika već isključivo profesionalno rukovođenje sistemom EPS

  18. Ja neretko strepim da li cu do 15.u mesecu dobiti racun za Infostan zbog popusta od 7%. Sad sam racun dobila 15., znaci poslednjeg dana. To je teski bezobrazluk postara iz Pohorske.

  19. Povećanje računa za struju neće biti malo ni zbog odluke da se povećanj cene primenjuje na prošli mesec kao ni zbog toga što se prikazuje veća potrošnja od one iz istog perioda prosle godine a za koje nema razloga jer nije bilo niskih temperatura da bi se koristile grejalice. Biće mogo onih neprijatno iznenađenih što bi moglo uticati na glasanje. Šok je pomeren za posle izbora kada više nema znacaja.

  20. Pre 20-og.u mesecu nije moguće dobiti kopiju računa na šalterima EPSa.Takav sistem su kupili a računi za domaćinstva,to se više ne zna…

  21. Struja i ono oko struje što plaćamo je nepoznanica jer treba nadoknadi EPSu javasluk i neplaćanja velikih potrošača.Ali mi nismo Bugari,ili neki drugi narod da se budimo,nama je lepo.Mleko i leba i dosta nam je.Ako nam je hladno optrcacemo jedan krug a ako nemamo svetlo tu je Sunce i Mesec osvetli će.Kako smo mi dobar i poslušan narod.

  22. „Kad najranije stižu računi za struju..“
    – Ja sam svoj račun na sajtu EDB-a Beograd nalazio (i skidao) u pdf-formatu izmedju 10-og i 13-og u mesecu. Poštar mi ga donese obično posle 5-7 dana. I jutros sam gledao na njihovom novom sajtu – nema računa za novembar !

  23. Sve staje dok vođa ne da zeleno svetlo. Vrlo drsko su mi odgovorili u EPSu: „…ne samo vi, NIKO nije dobio racun“, kao da to opravdava propust u poslu…
    Lokalna prćija Čipuljičkog novobeograđanina, prvog pera Kosova Republjik.

  24. Racuni za struju su uvecani za 10 posto tako da vlast nece iste isporuciti pre 17 odnosno pre izbora jer znaju da ce mnogima pasti mrak na oci kada vide svoja dugovanja .

  25. Pocela je sa radom nova nasilna digitalizacija na brnin nacin.
    TESTIRA SE NA KORISNICIMA!
    I nebezbedno je.

  26. Pa kad vide racun da se ne patosiraju i glasaju protiv ove trenutne tiranije….ipak ce šok doći dan posle izbora ….Jos jedan jeftin trik SNSekte.

  27. Ма удри стоку по ушима када не уме да казни ову власт која нема више мере за поскупљења..ова
    власт толико мрзи народ као да жели да га што пре исели из Србије

  28. Ukupno povećanje cene struje posle trećeg povećanja od 8% nije 24%, nego 25,9%, skoro 26 procenata o odnosu na početnu cenu

  29. Па шта рећи, рачуни нису стигли раније вероватно да се не контузујемо пред изборе, схватили смо већ. А у понедељак, држ’мо се.

  30. Ko treba da kupi gorivo, neka to uradi sada jer je su naprasno spustili cene 🙂 od ponedeljka će sigurno biti povećanja…

  31. Kad vidimo račune …..nećemo se se čuditi zašto su zataskuju račune …nadrljali smo

  32. Струја је од 1 новембра ( званично ) поскупела 9,28 % са сајта ЕПС.
    Четврти пут у овој години ! Па зар неко мисли да су ови у власти толике будале да грађанима дају повода после пријема рачуна да им помињу фамилију ? и њихово „ златно доба „ ?
    И да у таквом расположењу изађу на „ изборе „
    Смешно у жалосно !

  33. Evo pojašnjenja zašto se ne dostavljaju računi za struju. Od novembra struja je poskupela još za 10%. Računi će biti uvećani i ovi na vlasti brinu kakva će reakcija građana biti kada vide iznos koji treba da plate pa će to možda uticati da se naljute i ne glasaju za SNS.

  34. Znaci 18 decembara sledi niz iznenadjenja.
    Nije dosao ni racun za informatiku, jedino SBB ne kasni i bez promena.

  35. Platio sam info stan 12 .12 a dobio sam jos jedan isto za info stan NOVI B, nisam jedini vise nas je dobilo sve je isto na racunu kaže:

    Platio sam info stan 12 .12 a dobio sam jos jedan isto za info stan NOVI B, nisam jedini vise nas

  36. Neka onaj ko je odgovoran za ovo kasnjenje racuna objasni u cemu je problem da svi gradjani znaju…

  37. Pogledah zadnji racun za okt.2023 i za oktobar 2022. Povecanje nije 24.**%, već je 20.88 %.
    KWH U ZELENOJ ZONI BIO 6.986 din, a sada 8.336 din. Naravno isti odnos jedinicnih cena i za plavu i crvenu i za nize tarife.
    Naravno da struja mora i treba da poskupljuje, barem u visini porasta plata i penzija. Ko misli da , kada plate prosecno budu projektovanih 1400€ a penzije 750, da ce kwh kostati 7 centi , taj nista ne razume. Bice vece plate ali i cene pre svega usluga. Šišacemo se za 10-15 € ili i vise a ne kao sada za 500 dinara. Sat rada auto mehanicara nece biti 20tak€, već duplo. Zamena guma nece biti 10-15 €, bice duplo itd…ukljucujuci i hranu ali sa manjim povecanjima. Prosto u nasem BDP iznos usluga je ispod 50%, a u mnogim zemljama preko 80%.
    Generalno hocemo li veca primanja blize evropskim, bice i cene pre svega usluga biti blize evropskim.
    Konacno to je i jedini nacin povecanja standarda. Dobra stvar je sto cemo moci odricanjem od nekih troskova stednjom, sa druge strane lakse da dodjemo do drugih. Smanjice se broj potrebnih plata da kupjmo novi automobil….
    Sadasnja vlast je shvatila čemu prethodni nisu bili dorasli pre svega stabilan kurs dinara, kao i razvoj svih privrednih, poljoprivrednih i usluznih delatnosti .
    Prosto bili su zauzeti pljačkaškom privatizacijom.

  38. Није згодно плашити и нервирати бираче пре избора , а после ….

  39. taj što je doneo odluku da se računi za struju puste je domaći izdajnik koji podriva bahatog Parizera da Srbija stane a ona nikako ne sme da stane dok Kosovo ne uđe u U N

  40. КАД ПРОДАЈУ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДУ, биће европска цена.

  41. Sad kad stignu panzioneri će prvi da plate ipak su dobro prosli sa 20 000 din prodali se

  42. Na sajtu Uvid u račun, prikazan je danas račun za novembar, ali nema prikaza računa sa potrošnjom u PDF formatu.
    Izgleda da su ukinuli tu funkciju jer. je imala QR kod za Elektronsko plaćanje.
    Na taj način primoravaju korisnike da plate preko njihove platforme ili da račun prilikom elektronskog plaćanja unose ručno.
    Žalosno.

  43. Pa racuninsu stigli , sigurno suveliki , struja poskupela i narod nece da glasa ove vuckove haaaa , da li??

  44. Није тачно! Сваког месеца остварим попуст од проверено!

  45. 1.Naplata onih 5%+Kamara za neredovno plaćanje.
    2.ili poskupljenje struje kada prođu izbori.

  46. rado bih živeo u gradu da me toplana greje nego da dajem godišnje 2000eura za ugalj i drva samo kukanje i razmišljanje o letovanju i zimovanju

  47. Рачун за информатику сам добила у петак. У понедељак сам знала колики ми је рачун за струју, преко апликације. Ја верујем у теорије завере против човечанства, само какве то везе има са рачунима???

  48. Napredni banditi na celu EPS a, naravno sve u dogovoru sa banditima i kriminalcima na vlasti! Jednom olos, uvek olos!

  49. Računi su veći nego prošli mesec meni je došlo više 8.000 nego za oktobar užas, otimačina

  50. Pa ljudi gde vi zivite?Jos pre pola godine je najavljeno poskupjlenje struje,odluku je donela Vlada jos pre3-4 meseca ,a struja poskupela od 1.11.ove godine.Sada kada treba da se plati svi ste se setili da je mnogo.Pa znate li da je u Srbiji cena struje medju najeftinijim u u Evropi ,sigurno zbog cele situacije ,rata u dr. Ne moze ista cena i dalje da ostane a postoji i MMF tako da samo nerazumni i glupi ovako komentarisu
    Posebno je glupo sto se cena struje vezuje za izbore,samo treba da kazete i da ce Vucic da uzme ove pare jer ste toliko zaslepljeni mrznjom prema njemu a neznate ni sami zasto.

  51. Mislim,da je u dogovoru sa vlastima,slanje racuna cekalo,da prodju izbori,I time izbegnut negative uticaj na glasace,zbog poskupljenja struje!

  52. a i sve sijalice su štedne!.Jedino bojler ,frižider i tv koriste struju i svi su maksimalno na optimalnoj potrošnji,t.j. u zelenoj zoni potrošnje.Medjutim plin je postupio za 1 godinu duplo što je veliki udar na moj penzionerski budžet!

  53. Baš me briga za njihova idiotska rešenja .Moj komšija i ja smo rešili problem smanjenja potrošnje sa jednim produžnim kablom .Jedan mesec ukljucim kod njega bojler i veš mašinu a drugi mesec okrenemo kabal i uključimo njegov bojler i v.m.I eto popust .Još na jeftinoj struji dodatni popust zbog povećanja potrošnje .E to vam je potrošnja u REALNOM vremenu .Pera kojot super genije.Ha ha .

  54. Danas je 22.12. i jos nema racuna za struju?! U pitanju je Beograd, Dorcol! I, sta sada?

  55. U N.Sadu na novom naselju promenili brojila koja su stara svega 4,5 god ,stavili nova verovatno norveška na kojima nemožemo ni mi mlađi da se snađemo a kamoli stariji ljudi.nevidi se ništa konkretno tek sad će da nas šišaju a druga stvar Rtk sistem za jefitnu struju radi tri dana na početku meseca i tri dana na kraju,sve iatale dane i noći vam teče skupa struja,odeš na šalter a osoba na reklamacijama nezna šta je Rtk u pravi me budalom,strašno ljudi dokle ćemo trpiti teror svih političara jer su svi jednaki

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.