Radna grupa: Energetska situacija u Srbiji još nije u potpunosti stabilna 1Foto: EPA-EFE/SHAHZAIB AKBER

Energetska situacija u Srbiji još nije u potpunosti stabilna, ali broj domaćinstava koji su ostali bez napajanja električnom energijom zbog vremenskih nepogoda se smanjuje, rečeno je na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, kojom je predsedavala ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Na sednici je saopšteno da su kapaciteti proizvodnje energije u termoelektrani „Nikola Tesla“ povećani i u sistemu je većina blokova, a razgovarano je i o proizvodnji uglja, potrebnim dodatnim količinama energenata i o planovima za period do kraja godine i do kraja zimske sezone, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Konstatovano je da je stanje prenosnog sistema stabilno i da su u funkciji svi elementi, a uvoz električne energije je drastično smanjen u odnosu na prethodne dane.

Bez električne energije je još 300 korisnika, a iz Elektrodistribucije Srbije saopšteno je da će tokom noći biti otklonjeni svi kvarovi nastali zbog loših vremenskih uslova, kao i da su do ponedeljka obustavljena sva planska isključenja.

Na sednici su usvojeni zaključci o formiranju operativnog tima za utvrđivanje činjenica u vezi sa stanjem u EPS-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari