Radnici "Goše" ponovo blokirali prugu (VIDEO) 1Blokirali prugu od 9 do 10 sati Foto: Youtube

Radnici Fabrike šinskih vozila „Goša“ iz Smederevske Palanke jutros u devet časova blokirali su prugu Begrad – Niš na železničkom Koridoru 10, u znak protesta što nisu realizovane odredbe sporazuma potpisanog između Štrajkačkog odbora i menamenta fabrike.

Predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić izjavio je FoNetu da su radnici blokirali prugu na sat vremena i potpuno prekinuli saobraćaj na njoj.

„Niko ne reaguje na naše zahteve i kao da su svi digli ruke od nas. Svi nam kažu da sada nema vlade i da moramo da čekamo“, rekao je Vujičić. On je rekao da do sada nisu realizovane odredbe sporazuma nakon kojeg je prekinut jednomesečni generalni štrajk.

„Nisu nam isplatili obećanih 30.000 dinara, a nisu nam dostavili ni spisak sa tačnim iznosom dugovanja radnicima. Trebalo je da daju garancije dražavi na pet miliona evra kakao bi nam bio povezan radni staž i uplaćeni doprinosi za penzijsko i zdravstveno osiguranje, ali ni to nisu ispunili“, naveo je Vujčić. On je dodao da radnicima nije isplaćena ni akontacija za maj.

„Ništa od onoga što je precizirano sporazumom nije ispunjeno i zbog toga smo blokirali prugu“, rekao je Vujičić.

Vujičić je najavio da Štrajkački odbor razmatra mogućnost nove radikalizacije štrajka, kako bi privoleli poslodavca da ispuni data obećanja.  

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=tOMY964CrSo]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari