Radnici iz Vijetnama: Od maja nam dali samo jednu platu

Danas sa ljudima koji žive u kampu za izgradnju fabrike guma Linglong

Ostavite komentar


  1. Sve pohvale AKTIVISTIMA i SEDMOJ SILI. Kada to hoće ( a vrlo retko hoće) – mogu da urade više nego svi sindikati zajedno. Ključna REČ se zove – PODIZVODJAČI, meni tako mrski. Zakon bi trebao da reguliše status svih osoba koje su zapošljene na projektu neke kompanije ili institucije tako što bi tu kompaniju lično obavezao da svima isplaćuje na vreme plate i smeštaj. Inače to je nemačko-američki patent koga koriste SVI krvnici na planeti. Više o tome čitajte u knjizi NA SAMOM DNU, legendarnog nemačkog novinara GUNTERA WALLRAFFA !
    I još nešto- NIKO I NIKADA NE SME DA VAM UZME PASOŠ ZAPAMTITE TO. TO JE VAŠA LIČNA STVAR.

  2. Hvala Bogu što su Kinezi komunisti pa poštuju prava radnika i seljaka, kako bi strasno bilo da nisu komunisti , to bi bilo pre strasno ….

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.