Zaposleni u užičkom preduzeću „24. septembar“ u restrukturiranju, koji su u generalnom štrajku od ponedeljka, sprečili su licitaciju fabričke mehanizacije, kojom je trebalo da se prikupi novac za namirenje dugova prema bivšim radnicima.

 Zaposleni su na kapiji preduzeća zaustavili sudskog izvršitelja i zainteresovanih lica, čime su onemogućili licitaciju, za koju je kasnije rečeno da će biti održana u prostoru Osnovnog suda, ali je odložena. Svetozar Prljević, predsednik fabričkog Sindikata radnika EPS-a , objasnio je da su u pitanju osnovna sredstva za rad tog preduzeća, koje bi potpuno propalo da je licitacija uspela.

– Agencija za privatizaciju uputila nam je dopis u kome je navedeno da poslovodstvo mora da sačuva imovinu, a Agencija za mirno rešavanje sporova nas je pozvala na arbitražu sa Ministarstvom energetike, što bi trebalo da bude za dan ili dva – dodao je Prljević.

Zaposleni od Vlade Srbije, koja je jedini vlasnik tog preduzeća, traže da se to preduzeće vrati u sistem EPS, u koji je bilo do 2003. godine, da se toj firmi uključi električna energija, koja je isključena 25. decembra, kao i da im se isplati 27 zaostalih zarada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari