RGZ odgovorio Advokatskoj komori Beograda: Zbog poštovanja i zahvalnosti na dosadašnjoj dobroj saradnji, nećemo komentarisati veliki broj netačnih tvrdnji 1Foto: Radnik.rs; Shutterstock/Mehaniq

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je danas da je Advokatska komora Beograda paušalno i protivzakonito optužila RGZ za kršenje zakona bez navođenja specifičnih članova ili normi koje su navodno prekršene.

„Takav pristup nije ni profesionalan ni etički. Čim budemo obavešteni o specifičnoj optužbi ili tužbi, razmotrićemo mogućnost angažovanja advokata za našu odbranu“, naveo je RGZ i dodao da zbog poštovanja i zahvalnosti na dosadašnjoj dobroj saradnji, neće komentarisati veliki broj netačnih tvrdnji.

Advokatska komora Beograda je u petak, povodom liste najuspešnih advokata i advokata koji zaostaju u radu po broju rešenih predmeta koju je RGZ objavio na društvenoj mreži Iks, saopštila da je time grubo prekršen Zakon o advokaturi i pozvala Zavod da odmah prekine takvu praksu.

Zakonom o advokaturi, kako je navela Komora, izričito je zabranjeno reklamiranje advokata, pa se na taj način protivzakonito reklamiraju pojedini advokati, a drugi degradiraju, bez ikakvih zakonom utvrđenih kriterijuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari