RGZ podigao svoje cene i tako notarima „nabacio“ još jedan posao

Iako nije izmenjen Zakon o republičkim administrativnim taksama, Geodetski zavod primenio novi cenovnik koji u nekim slučajevima drastično poskupljuje pribavljanje dokumenata

Ostavite komentar


  1. Nema gore bagre od RGZ-a. Ti im uplatiš važeću taksu u septembru, oni te obaveštavaju u januaru da tvoj predmet ne može da bude obrađen jer je taksa od ove godine povećana i pozivaju da doplatiš razliku, ukoliko želiš da završe predmet.

  2. To je samo jedan od problema.Naslednim rešenjem suda i uz dogovor imovinu smo podelili da meni pripada kuća i zemlja ispod kuće a drugom vlasniku druga kuća i zemlja ispod kuće. katastar knjiži da je zemlja ispod objekata zajedniča odnosno pola po pola. To tako traje dve godine ali rešenje suda se ne sprovodi nego se piše po slobodnoj volji. Drugi prpoblem je do notara 100 kilometara jer nema u svakoj opštini notar pogotovo u malim.

  3. Jos jedan nacin kupovine glasova! To kako notari naplacuju je SRAMOTA. Sve je nekoliko puta skuplje nego sto smo placali nekada – overe, potpisa, prepisa, ugovora. Oderu nam kozu sa ledja za 10 minuta polsa.

    1. A tek advokati koji rade ponajviše samo da bi oni “od nas mogli da žive”?! Nema više časnih profesija niti ikoga da te posavetuje pravno kako treba…..A Katastar je jedna neverovatna tvorevina gde svako radi kao da je tu njegova privatna svojina i ucenjuju one koji
      “nisu njihovi”! Predmeti stoje i po 7 godina a da ne budu upisani iako je sve 100% u redu i sve je sasvim jasno…

  4. Sve je u ovoj zemlji kao nasa premijerka – brzopotezno, nepromisljeno do kraja i naravno kuso! Da li to spada u nadleznost ministra Ruzica koje se godinu dana nije oglasio ili vec koga? Svi cute u Vladi i cekaju potop a predsednik pobednicke SNS ceka 90 dana da bih svakoga ponaosob ucenio!

  5. Oni su postali drzava u drzavi. Nisam u stanju da upisem otkupljeni deo nepokretnosti po odluci o nasledstvu jer ne priznaju kupoprodajni ugovor kojim sam otkupio deo iako je overen od suda

  6. List nepokretnosti za stan u Zemunskom kapijama koštao preko 80 hiljada dinara u Katastru prošle godine! Kojom logikom?

  7. Ne mešajte Geodetske organizacije. Njima je ukinuta mogućnost da traže Listove Nepokretnosti.

  8. Zanima me sta ce se preduzeti da se zastite gradjani od ove odluke.Isti list nepokretnosti jednog dana kosta 1100 a sledeceg 11000 ili 10 puta vise.Ne verujem da je to interes ili zelja drzave,neko to nije dobro formulisao.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.