RTB Bor traži konsultante za privlačenje strateškog investitora 1Foto: www.wikipedia.org

RTB bor – Rudarsko-topioničarski basen Bor objavio je oglase u kojima traži konsultanta za privlačenje strateškog investitora.

Kao i za pružanje pravnih usluga, u cilju unapređenja poslovanja i daljeg razvoja rudarstva i metalurgije u Basenu Bor.

Kako se navodi, to može biti putem realizacije mera iz UPPR-a, zajedničkog ulaganja RTB Bor grupe kroz javno-privatno partnerstvo, privatizacije ili osnivanja novih privrednih subjekata, prodaje kapitala ili imovine, dokapitalizacije kombinata bakra ili kombinacijom bilo kojeg od ovih načina.

Tražene konsultantske usluge odnose se na pripremu javnog postupka za realizaciju transakcije sa potencijalnim investitorima. Osim konsultantskih, RTB Bor objavio je i oglas za pružanje pravnih usluga radi realizacije mera iz UPPR-a. Rok za dostavljanje ponuda je 8. februar.

Inače, RTB Bor je 29. decembra prošle godine objavio tender za izbor profesionalnog menadžmenta u skladu sa obavezama iz Unapred pripremljenog plana reorganizacije. Upravljački i savetodavni tim koji konkuriše po ovom pozivu imaće jasne zadatke: da poveća profitabilnost, obezbedi nova tržišta, novu organizaciju rada i plan poslovanja uskladi sa UPPR-om.

U cilju unapređenja poslovanja RTB Bor i stvaranja uslova za realizaciju UPPR-a, zainteresovani će morati da predlože strategiju i plan razvoja rudarstva i metalurgije, kao i planove proizvodnje i smanjenja troškova poslovanja. U skladu s tim, moraće da predlože i strategiju nabavke i prodaje proizvoda, sa projektovanim cenama za ključne proizvode, kao i da projektuju nivo zaposlenih. Ponude mogu da se dostave do 28. aprila 2017. godine i prednost imaju ljudi sa iskustvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari