Ružić: Nikome se neće odmah ni povećati ni smanjiti zarada

Od 1. januara zaposleni u javnoj upravi ulaze u sistem platnih razreda, ali vrednovanje radnih mesta trajaće tokom cele naredne godine

Ostavite komentar


  1. Ovo je jos nepoznat Njutnov zakon, pa ako nista ne zaradjujes, nema ni povecanja ni smanjenja, fenomenalno!

  2. Dokle je stigla arogancija , covek se sprda, jer zna kakve ce reakcije izazvati njegova izjava.

  3. Opet jedan od zadriglih parazita, gadova, podlaca i moralnih nakaza tumači nekakav budući zakon o raspodeli koji se, kao ni mnogi drugi zakoni, nikada neće primenjivati u praksi nesrećne i propale države Srbije. Ako od toga i bude nešto, biće da najgori obezbede sebi osam pta veća primanja. Nastavlja se nezaustavivo propadanje države i siromašenje naroda koji je u kandžama najvećeg mogućeg zla: korumpirane, odnarođene, profitersko-pljačkaške srpske političke klase!

  4. Ehhh, da je pravde i stvarnog zakona pa da se ovaj broj parazita (zamislite – pola miliona, u jednoj maloj državi u kojoj skoro ništa ne funkcioniše kako treba i u interesu građana zbog kojih oni postoje) bar prepolovi, ako ne i više, pa da nas Bog vidi. U te službe zvane "javna uprava" naguralo se i kuso i repato po raznoraznim linijama i, prosto uživa, da davi, gnjavi, maltretira, ponižava, sputava,…….ojađene, napaćene, izbezumljene, i do zla Boga osiromašene građane izmišljajući sebi kompentencije, nadležnosti, važnosti,…….čime sebe čine nedodirljivim, uzdignutim i, dakako, neizbežnim i preko potrebnim jer bez njih sve bi u ovoj posrnuloj zemlji "stalo"! Sada će lepo da urede međusobnu koordinaciju, usaglase platne razrede, naprave, tobož novu sistematizaciju i biće milina. A funkcionalnost, efikasnost, pristupnost onima zbog kojih postoje (građani), racionalnost kapaciteta (era elektronike i interneta) i još koječega će verovatno (kao i do sada) biti na repu tih njihovih "reformi". Trpi ti narode kad ne znaš da uzmeš metlu.

  5. Kada je veliki vođa (čitaj veliki lažov) u predizbornoj kampanji obećao da penzije neće dirati, a pošto je poznat po tome da "drži reč", onda je moglo omah da se smanje penzije, sada nam ovaj uvlakač priča priče da bi hladio stomak.

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 9

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.