Sajam ženskog inovacionog preduzetništva tokom vikenda u Beogradu 1Foto: Pixabay/StartupStockPhotos

Na platou iza zgrade Geozavoda narednog vikenda, 11. i 12. septembra biće održan drugi Sajam ženskog inovacionog preduzetništva, koji za cilj ima da ženama preduzetnicama pruži priliku da prošire uticaj i povećaju vidljivost.

Sajam je, kako navode organizatori Žene preduzetnice, tu da promoviše inovacije i novosti, ali i ekonomski rast i napredak žena preduzetnica. Poslovne žene će dobiti priliku da se udruže, umreže i iskoriste najbolje prakse i konkretne alate koji povezuju proizvođače i korisnike.

Sajam će ugostiti i stručnjake iz svih oblasti digitalne industrije sa posebnim akcentom na oblasti veštačke inteligencije, big data, a svoje usluge predstaviće i programerske firme koje nude pametne sisteme kao što su kancelarije za brze odgovore, digitalni servisi, elektronske baze statatistički obrađenih podataka za mapiranje problema unutar kolektiva ili definisanje posebnih ciljnih grupa za određene oblasti.

Posetioci sajma će, između ostalog, moći da se upoznaju sa pametnim rešenjima i predlozima za probleme u funkcionisanju uprava kod državnih organa i službenika.

Sajam traje dva dana, sve preduzetnice koje su izabrane da izlažu imaće prostor na raspolaganju bez naknade, dok će ulaz za posetioce biti besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari