Šapić: Prisustvo francuskih kompanija preporuka drugim kompanijama da investiraju u Beograd 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da je prisustvo francuskih kompanija najbolja preporuka drugim kompanijama da investiraju u grad i da su one dobrodošle, saopšteno je iz gradske uprave.

On je ugostio u Starom dvoru delegaciju francuskog poslovnog udruženja „Pokret francuskih preduzeća“ MEDEF.

Gradonačelnik je podsetio da su francuske kompanije deo tri najveća beogradska projekta – Beogradskog metroa, postrojenja za komunalni otpad u Vinči, kao i fabrike za preradu otpadnih voda.

Taj sastanak je, kako je istakao, ujedno i prilika da se razgovara o realizaciji ovih projekata, ali i saradnji na budućim kratkoročnim i dugoročnim projektima.

Pored toga, na sastanku je pomenuta namera da se železnicom povežu grad Beograd, Aerodrom „Nikola Tesla“ sa budućim nacionalnim stadionom, te da će grad aktivno doprineti realizaciji ovog projekta.

Sagovornici su razgovarali o nastavku povezivanja srpskih i francuskih kompanija i realizaciji novih važnih projekata sa ciljem da se razvije saradnja i nastavi ulaganje.

Predstavnici francuske delegacije, koju čine 19 kompanija, imali su pozitivne utiske i pokazali veliki entuzijazam, jer Beograd i ubuduće želi da sarađuje sa francuskim kompanijama, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari