Crnogorski ministar rada i socijalnog staranja Suad Numanović i ministar rada i socijalne politike republike Srbije Rasim Ljajić potpisali su juče u Podgorici Memorandum o razumevanju i saradnji nakon zajedničke sednice Socijalnog savjeta Crne Gore, kojoj su kao gosti prisustvovali i članovi Socijalno ekonomskog saveta Srbije.

„Memorandum je značajan ne samo zbog toga što će doprineti socijalnom dijalogu u dve zemlje, nego i što je prvi dokument te vrste koji je Crna Gora potpisala sa nekom zemljom iz okruženja“, kazao je Numanovic. Ljajić očekuje da će tokom iduće godine robna razmena između Srbije i Crne Gore premašiti milijardu evra jer je krajem avgusta ove godine taj obim iznosio 490 miliona evra.

„Jeste da Srbija u tom odnosu ima suficit, ali mi želimo i da investiramo u Crnu Goru. Poznato je da je za srpsku privredu interesantna Luka Bar, rekonstrukcija pruge Beograd – Bar i još nekih infrastrukturnih projekata. Ovo je stvar ekonomije, naša saradnja treba da se zasniva na čistom interesu“, kazao je ministar Ljajić.

Na sednici dva saveta predloženo je da u 2012. godini broj radnih dozvola bude 25.000, od čega će Srbija moći da izda 40 odsto, a Crna Gora ostalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari