Sava centar ponovo ponuđen na prodaju, početna cena 17,5 miliona evra 1Foto: Miroslav Dragojević

Grad Beograd danas  je ponudio ponovo na prodaju najveći kongresni centar u Srbiji – Sava centar, ovoga puta po početnoj ceni od 17,54 miliona evra.

Prodaja Sava centra javnim nadmetanjem zakazana je za 9. novembar, navedeno je na sajtu Grada Beograda.

Budući kupac trebalo bi da u adaptaciju i rekonstrukciju kongresnog kompleks, koji se nalazi na gotovo tri hektara građevinskog zemljišta, uloži najmanje 50 miliona evra u roku od pet godina.

Obavezan je i da ne menja namenu Sava centra koja i dalje treba da ostane u funkciji kongresnog turizma, imajući u vidu da objekat uživa status prethodne zaštite.

Umetničko-istorijska dela, kao nepokretna i pokretna kulturna dobra u objektu, nisu predmet prodaje, navedeno je u oglasu.

Prilikom zaključenja ugovora sa kupcem će se ugovoriti i kazna u novčanom iznosu od 20 odsto postignute kupoprodajne cene, za slučaj da budući kupac ne ispuni u celosti ili delimično preuzete obaveze.

Rok za prijavu zainteresovanih kupaca ističe 6. novembra, a potrebno je i da se uplati depozita od 1,7 miliona evra.

Grad Beograd je 2016. godine raspisao javni poziv za osnivanje zajedničkog privrednog društva koje bi upravljalo Sava centrom, na koji se javio samo Delta holding, ali nije postignut dogovor o partnerstvu.

Na prethodna dva tendera početna cena je bila 27,4 miliona evra, odnosno 21,9 miliona evra, ali nije dostavljena nijedna ponuda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari