Savić: Država ne treba dodatno da pomaže privredu

Ostavite komentar


  1. prof ljubodrag je prilicno ogolio prognozu ..drzava da nebi izmisljali toplu vodu neka se ugledaju na neku slicnu drzavicu Austrija npr,gde su prodate drzavne obveznice na dospece 100 god sa kamatom 0.85% godisnje..time bi ljude koji imaju stednju privukao na ovaj vid koeisne stednje sa jedne strane.Sa druge strane prtonaci investiciju koja bi donosila taj profit na duzi period veci od 0.85 % +-1% .npr alternativni izvori energije,eko programi zeleznice tranzitne kroz Srbiju..Putevi do pasivnih krajeva sa drugom infrastrukturom,ozivljavanje reka kroz preradu otpada i komunalnih otpadnih voda,..ozelenjivanje podrucja..ulaganje u medicinu i turisticku medicinu..koristenje javnog prevoza u buducnosti..tehnologije prerade otpada….sa skupljenih 10 tak mlrd eura moglo bi se sve pokrenuti ali potrebno je i vreme dobra volja projekti..znanje..svez novac koji je vec tu..
    za ovakav stav drzava mora stvoriti poverenje u sam sistem..ne u Vucica, vec poverenje u drzavu i institucije..jbga vracamo se u krug

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.