U naredne dve godine u Srbiji će biti otvoreno novih 10.000 radnih mesta u auto-industriji. Vlada Srbije će nastaviti da podržava zapošljavanje u toj industriji, koja spaja nove tehnologije sa onim što je produktivno – izjavio je juče Željko Sertić, ministar privrede Srbije, otvarajući DDOR Bg Car Show i Međunarodni sajam motocikala „Motopassion“.

p { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; }p.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

On je dodao da je prošle godine, prvi put od 2008. godine, zabeležen rast prodaje novih automobila te je prodato više od 20.000 vozila. To je pokazatelj oporavka auto-industrije kako u Srbiji tako i u celom svetu.

Više od 300 izlagača iz dvadesetak zemalja, 35 automobilskih brendova, deset brendova proizvođača lakih privrednih vozila i više od 30 moto brendova promovisaće se na Bg Car Show 5 i 10. Međunarodnom sajmu motocikala Motopassion koji su počeli juče na Beogradskom sajmu i traju do 23. marta. Bg Car Show je bijenalni sajam koji se od 2006. godine održava svake druge godine, naizmenično sa mnogo starijim i poznatijim Međunarodnim salonom automobila (OICA), a oba se, po pravilu, održavaju neposredno posle elitnog Ženevskog salona automobila, što im daje posebnu draž ali i privilegiju i odgovornost u vezi sa „nasleđivanjem“ vrhunskih ekskluziviteta. Zbog toga, uz najavu rekordnog broja automobilskih brendova, već tradicionalno, pa i ovog puta, najveću pažnju privlače iznenađenja u premijum segmentu. Cilj organizatora, Beogradskog sajma, jeste da u saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova i kompanijom DDOR Novi Sad, generalnim sponzorom manifestacije, predstavi najnovija dostignuća kompletne auto-moto industrije i najraznovrsniju moguću paletu performansi, dizajnerskih i tehničko-tehnoloških inovativnih rešenja u svim sektorima te industrije. Ipak, programski akcenat je na novim konceptima u oblasti alternativnih te hibridnih i elektro pogona, ali i bezbednosnih rešenja novih modela, koji za potencijalne kupce postaju jedan od ključnih faktora prilikom izbora novog vozila.

Radno vreme sajmova je od 10 do 20 časova. Pojedinačna ulaznica košta 300 dinara, grupna 200, grupna za đake i studente 150, a ulaznica za Family Day (roditelji sa decom do 16 godina) – 500 dinara. Parking se plaća 100 dinara po započetom satu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari