Šesti dan blokada u Novom Sadu: Traktori na bulevaru, paori još čekaju odgovor na najnovije zahteve 1Foto. A. L. / Danas

Šesti dan protesta poljoprivrednika u Novom Sadu pedesetak traktora i dalje se nalazi na Bulevaru Mihajla Pupina ispred zgrade Vlade Vojvodine.

Nakon jučerašnjeg proširivanja blokade i na raskrsnicu sa Jevrejskom ulicom, traktori su se opet „povukli“ na stare pozicije i na raskrsnicu sa Ulicom Žarka Zrenjanina sa jedne do Varadinskog mosta koji je opet prohodan za saobraćaj, sa druge strane.

U zavisnosti od dogovora sa Vladom i Ministarstvom poljoprivrede paori će proširivati blokadu.

Pominjalo se i blokiranje pristipnih saobraćajnica ka Novom Sadu, te najopterećenijih raskrsnica, ali protest još nije radikalizovan na taj način.

Pregovori su u pat poziciji zbog tumačenja određenih tačaka, odnosno dve.

Kako kaže poljoprivrednik Radoslav Adamović zbog nepreciznog tumačenja nisu jasne namere Vlade da li će isplatiti ponuđene cene ili ne.

Zbog toga su „pročistili“ tekst, razjasnili sve do tančina i poslali ga nazad za Beograd. Ako ministarstvo pristane na ovu poslednju verziju, centar Novog Sada biće odblokiran i paori se vraćaju kući.

Zbog populističkih poteza, da bi održala socijalni mir, kako kaže, država je zamrzla cenu suncokreta na 199 dinara i to je jedan od poteza koji je doveo do protesta.

Adamović dodaje da nikakvog kontakta sa ljudima iz Vlade nije bilo nakon što su im poslali ove najnovije zahteve.

Danas se očekuju protesti širom Vojvodine, pa se vozačima savetuje da dobro provere prohodnost saobraćajnica ako kreću na put.

Najavljeni su protesti u Vršcu, Svilajncu, Opovu, Somboru, Kleku, Bašaidu, Žitištu i drugim mestima.

Kako dobar deo javnog gradskog prevoza u Novom Sadu prolazi upravo kroz blokirani bulevar, izmenjene su i trase linija autobusa 1, 3, 4, 6, 8, 9, 12 i 61.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari