Sindikat Fijatove fabrike automobila: Kompanija smatra da je od ukupno 2016 zaposlenih višak 1541 radnik 1Foto: FoNet/ Dragan Antonić

Samostalni sindikat Fijatove fabrike automobila u Kragujevcu danas je saopštio da mu je menadžment zvanično predočio da kompanija smatra da je od ukupno 2016 zaposlenih višak 1541 radnik.

Zaposlenima će biti predložen program sa samo dve mogućnosti: odlazak na rad u inostranstvo u trajanju od dve godine, ili napuštanje fabrike uz zakonski socijalni program, što je minimalna zakonska obaveza poslodavca, navodi se u saopštenju sindikata.

Ističe se da menadžment kompanije nije usvojo primedbe sindikata, već mu je uručen socijalni program sa listom radnika koji su tehnološki višak.

Program je dostavljeni i Nacionalnpoj službi za zapošljavanje, a među radnicima koji su proglašeni za tehnološki višak nalaze se predsednik reprezentativnog sindikata, njegov zamenik i članovi Odbora.

Pozivamo predsednicu Vlade da upozori Fijat da ne poziva radnike pre sastanka koji je sa njom zakazan za 30. maj, a očekujemo i da gradonačelnik Kragujevca, koji je izjavljivao da grad i republika neće dozvoliti otpuštanje radnika, preduzme potrebne radnje kako bi se osujetila namera komapanije Fijat, apeluje Samostalni sindikat.

Sindikat je pozvao radnike da se ne izjašnjavaju o ponudi Fijata do 30. maja, kada će biti održan sastanak sa premijerkom Anom Bnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari