Sindikat Fijatove fabrike automobila: Kompanija smatra da je od ukupno 2016 zaposlenih višak 1541 radnik

Ostavite komentar


  1. Za novi tehnološki proces potrebni su novi radnici drugog znanja i kvalifikacije.Nema više automehaničara,sada su tu elektroničari,biće manje i autoeleričara,sada trebaju IT tehničari,sada su elementi automobila štampana kola,senzori,procesori,….elekronika je budućnosst.

  2. Radnici na linijama montaže mogu biti bilo kog profila. Sa srednjom školom, sa fakultetom i sa osnovnom školom. To je serijska proizvodnja i celo radno vreme ugrađuješ jedan te isti deo. Tako da to nema veze sa bilo kom obukom radnika po inostransvu već izrabljivanje naših ljudi. Potrebna je obuka veoma malog broja ljudi. A sve to se može obaviti i u samoj fabrici kao i dosad što je bilo.

  3. Gde ste bili kada su se kupovale uvozne Škode za službena vozila?
    Izdali ste jedni druge, drugovi.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.