Sindikat Sloga: Otpuštanje kontrolora u gradskom prevozu ostavlja stotine porodica bez izvora prihoda 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Sindikat Sloga osudio je danas odluku vlasti u Beogradu o otpuštanju dosadašnjih kontrolora u gradskom prevozu.

„Ova odluka je, nažalost, donesena bez racionalnog razmišljanja, ona ne samo da je nedemokratska, već je i nehumana, ostavlja stotine porodica bez izvora prihoda i sredstava za živomana“, navodi se u saopštenju tog sindikata.

Dodaje se da je gradska vlast prevarila kontrolore jer im je obećala prelazak u JKP Naplata prevozne usluge ili u komunalnu miliciju – „Bele“.

„Neće biti dovoljno samo izdvojiti određena sredstva za otpremnine, potrebno je da gradonačelnik Aleksandar Šapić i svi odgovorni odgovaraju za ovu sramotnu odluku, jer radnici nekadašnje kontrole javnog prevoza nisu zaslužili takvu sudbinu. Njihov rad i doprinos gradu Beogradu treba da bude poštovan i cenjen, a ne odbačen kao beznačajan“, navela je Sloga.

Taj sindikat je pozivao gradsku vlasti da hitno preispita odluku kojom su kontrolori u gradskom prevozu postali tehnološki višak, umesto što, kako je istaknuto, „danas na dan gradske slave održavaju ‘svečani prijem’, na kome odbornik sindikata Sloga neće prisustvovati, jer je ovo mesec bola i tuge za Beograd i celu Srbiju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari