Sindikat Sloga podržao štrajk radnika Aerodrom keteringa 1Foto: sloga.org.rs

„Nedopustivo je da se radnicima od novembra prošle godine ne uplaćuju doprinosi za socijalno i zdravstveno osiguranje, pa njihove porodice već tri meseca nemaju zdravstveno osiguranje i ne mogu da overe zdravstvene knjižice, posebno njihove dece, što je opasan atak na život i zdravlje, navedeno je u saopštenju. Sloga je pozvala državu i njene institucije, […]

„Nedopustivo je da se radnicima od novembra prošle godine ne uplaćuju doprinosi za socijalno i zdravstveno osiguranje, pa njihove porodice već tri meseca nemaju zdravstveno osiguranje i ne mogu da overe zdravstvene knjižice, posebno njihove dece, što je opasan atak na život i zdravlje, navedeno je u saopštenju.

Sloga je pozvala državu i njene institucije, posebno Inspekciju rada da odmah počne da radi svoj posao, profesionalno, bez pritisaka, posebno iz vlasti.

„To što je firma Aerodrom ketering u arapskom vlasništvu, iza koga stoji capital Ujedinjenih Arapskih Emirata ‘velikih prijatelja i zajmodavaca predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića’, ne sme da bude prepreka poštovanju zakona naše zemlje, nehumanog, nemilosrdnog i nekažnjenog iživljavanja nad srpskim radnicima“, ocenila je Sloga.

Ističe se da Sloga najoštrije osuđuje otkaz predsedniku sindikata Draganu Kabiću, kome je suprotno zakonima i Ustavu onemogućen ulaz u zonu Aerodroma i prisustvo sindikalnim aktivnostima u Štrajkačkom odboru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari