Sindikat Sloga: Poskupljenje struje poništiće povećanje minimalca i penzija

Ostavite komentar


  1. Naravno da je najavljeno povecanje penzija vec uveliko obezvredeno a fo konacnog povecanja bice jos vise..
    Cene su vec daleko otisle,a sada najavljuju poskupljenje struje,gasa,svinjskog i pileceg mesa tako od povecanja penziha nece biti ama bas nikakvog efekta..
    Naravno da se ovo odnodi za penzionere sa malim primanjima koji nemogu imati za najosnovnije zivotne potrebe..Sramota je da sa 40 godina staza imam penziju 28000 dok neki za isti toliki sraz pa i manji imaju preko 100 hiljada..Samim tim Drzava bi morala da se pozavavi penxionom reformom i preraspodelom jer je Sramota da jedni imaju 25000 a drugi preko 100 hiljada.
    Pa nemamo mi radni staz 40 godina a oni 100 i vise godina da bi bio ovaliki jaz i razlike..
    Druga stvar pri svskom povecanju treba imati u vidu da oni sa najmsnjim primanjima trebaju imati i najvece povecanje i obratno.
    Sramota je da jedni zive kao kraljevi a mi sa malim penzijams kao prosjaci..
    Niti je to realno,niti logicno niti posteno ,vec je potrebno da se promeni penzioni zakon gde nece biti ovakva i ovolika odstupanja sto je sasvim sigurno nerealno i neodgovorno.

  2. Treba sumnjivim privatnim firmama platiti 150.miliona eura za zamenu broila. Mesto da to rade zaposleni u ED.

  3. I koji su dalji koraci?? Hoćemo li na ulice, da sve blokiramo ili ćemo da objavljujemo saopštenja?

  4. Minimalac jednom godisnje..ok,i cene onda isto,pa ko prezivi,moze?!pa ne moze..neda drzava..Takav dogovor napravis..1.1. Vidis cene,min.korpa je toliko..minimalac je toliko i cao..12 meseci nema gore nista.A svi politicari na platu od 40000 dok ne stvore uslove za normalan zivot,al bez da kradu.Onda da vide kako je

  5. Povišica uvek kasni da je povećanje plata i penzija bilo u maju i to bi bilo kasno tata narod je gladan a decu da ne spominjemo

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.