Sindikat Sloga: "Pravac Evropa" je rešenje za Srbiju u pogledu radničkih prava 1Foto: FoNet/Ana Paunković

Za Udružene sindikate Srbije „Sloga“, program „Pravac Evropa“ koju je juče predstavila Stranka slobode i pravde (SSP) predstavlja rešenje da se zaustavi ponižavanje radnika u Srbiji, navode iz pomenutog sindikata.

Kako smatraju, ovaj program nudi alternativu trenutnoj situaciji u zemlji, donoseći ideje sigurnosti i boljeg života, nasuprot svakodnevnoj neizvesnosti i preživljavanju.

Sindikat dodaje da su Srbiji potrebne hitne promene svih zakona koji regulišu oblast radnog zakonodavstva i zaštite na radu, suštinske, a ne deklarativne kao danas, kako bi se građanima obezbedio pristojan život u uređenoj zemlji.

„Sindikat Sloga smatra da Evropa i njeno zakonodavstvo uprkos trenutnoj ekonomskoj krizi ipak nude bolja rešenja kada su u pitanju radnička prava i plate, jer dokaz leži u činjenici da građani Srbije masovno odlaze da rade u uređene demokratske i socijalne države, što svedoči o superiornosti evropskog pristupa radničkim pravima“, navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, objašnjavaju da su kao sindikat uvereni da samo zajedničkim delovanjem i saradnjom sa strankama građanske, socijalne i leve orijentacije može se doneti prosperitet građanima Srbije.

„Svaka podrška programu „Pravac Evropa“ doneće izgradnju pravednije i prosperitetnije budućnosti za sve građane Srbije, posebno u oblasti radnih prava“, zaključili su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari