Sindikat Sloga: Radnici u Srbiji 1. мај dočekuju u represiji i depresiji

Ostavite komentar


  1. Radnik jeste rob! Eto, nama za prvomajski praznik firma spremila čestitke u vidu dozvole za rad, jer gradilišta su hitna koliko i bolnice a stvarno je glupo da roštiljamo i mi sa buržoazijom pa makar i u dvorištu. Mora neko i da dirinči i vadi iz fekalija ovo malo države što preteče

  2. Aj, joj, tek ce biti rob. Ovaj virus je izmedju ostalog i stvoren da bi radnicima ono malo prava sto im je ostalo bila ukinuta. Plate ce biti minimalne. Zapad ce povuci fabrike iz Azije, ali sto bi Nemac, Francuz ili Amer imao vecu platu od Indonezanina il Vijetnamca?

  3. Nije mi jasno zasto se u Srbiji slavi 1.maj,praznik rada.U Srbiji se ili ne radi ,ili se radi po 15 sati,a znamo da se slavi „tri osmice“.Osam sati radis,osam rekreacija i osam odmor.Voleo bi da mi neko danas to pokaze negde u Srbiji.Znaci da praznovanje nema svrhe dok se ne izborimo za svoja prava.

  4. Posle duge i teške borbe, radnici su se izborili za pravo na rad, zaradu, radno vreme, dostojanstvo…A onda su, zbog gluposti i pohlepe, sve to bacili, verujući da će im srpski kapitalizam doneti nemački standard. Sada, jedino, mogu da krenu ponovo od nule.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.