Sindikati "Sloga": Vlada Srbije i premijerka da se suzdrže od pritisaka na radnike Pošte 1foto Amir Hamzagić/ATAImages

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pozvali su danas premijerku Anu Brnabić i vladu Srbije da se suzdrže od svih oblika „zastrašivanja i pritisaka“ na radnike „Pošte Srbije“ i da se posvete dijalogu i konstruktivnom rešavanju problema.

„Udruženi sindikati Srbije ‘Sloga’ najoštrije osuđuju pretnje upućene radnicima ‘Pošta Srbije’ koji su u obustavi rada zbog navodnog ‘nacionalnog problema bezbednosti’ ukoliko ne prekinu štrajk do određenog roka“, stoji u saopštenju.

Navodi se da takve akcije predstavljaju očigledan pokušaj zastrašivanja i gušenja osnovnih prava radnika na slobodno izražavanje i udruživanje.

„Obustava rada poštara, koja traje već nedeljama, kulminirala je danas protestom ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu. Uprkos legitimnim zahtevima za poboljšanje uslova rada, radnici su sada suočeni i sa pretnjama koje su ne samo neprihvatljive već i potencijalno nezakonite“, ocenili su udruženi sindikati „Sloga“.

Dodali su da je takav pritisak na radnike alarmantan pokazatelj stanja u kojem se nalazi demokratija u Srbiji, kao i da „upotreba državnih organa za zastrašivanje radnika koji mirno izražavaju svoje nezadovoljstvo predstavlja opasan presedan koji može imati dalekosežne posledice na demokratiju u Srbiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari