Sindikati: Statistika netačna, broj nezaposlenih višestruko veći

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku pala i stopa zaposlenosti i stopa nezaposlenosti

Ostavite komentar


  1. A naravno, svi znamo sta rade. Racunaju kao smanjenje nezaposlenosti ljude koji su otisli odavde. Takodje, napravili su automatski sistem koji brise nezaposlene koji se ne jave vec prvog dana (obavezno javljanje), pa im i to omogucava da prividno smanje broj nezaposlenih.

  2. Aman bre ljudi, pa zar smo zaista toliko odlepili od pameti da ozbiljno komentarišemo nebuloze Republičkog zavoda za statistiku čiji će članovi morati krivično da odgovaraju zbog gadosti koje objavljuju kako bi pomogli ostanak na vlasti Vučićevog zločinačkog režima. Od kako je Vučić postavio svog direktora tamo posao tog zavoda se svodi na saopštavanje besprizornih laži koje idu u prilog režimu i to je jedini ozbiljan komentar koji ova tematika zaslužuje, svako ko pokušava da analizira podatke koje ta propala institucija iznosi bi trebalo da se zapita zašto to radi i šta sa njim nije u redu.

  3. Sa jedne strane tačno, a sa druge strane bih pitao gde su bili svi ti „sindikati“ kada su menjani zakoni i uredbe o penzijama? Zašto su dozvolili pljačkaški model po kome se iste obračunavaju? Ovo kod nas, za razliku od ozbiljnih zemalja nije ni S od sindikata već interesna grupa. Najviše što su ikada „dobacili“ su štrajkovi posle kojih se malo šta promenilo za radnika. I kupovina koječega „na rate“ preko sidikata.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.