Sindikati traže 39.000 dinara, za državu to neozbiljno

Počeli pregovori o minimalnoj ceni rada za narednu godinu

Ostavite komentar


  1. Kako misle da ce poslodavci na ovu stopu poreza moci da placaju doprinose na vece zarade?

  2. Stvarno je sramota traziti toliko malu minimalnu zaradu. Sindikati zele da nas upropaste. Oni nisu culi da smo „Ekonomski tigar“ i sve ispod 70000 za minimalac je uvreda za drzavu i vladu.

  3. Čuj 39000 pa mi radnici bi počeli da se luksuziramo ,,,,eeeeej bre smanjuj to ,,,,može toliko kad hleb bude 100 dinara,,,,treba da se ugojimo a ko će da radi posle

  4. Alavost poslodavaca, koji pri tome žive dobro i za nađe uslove predobro..A hoće u poštovani, da budu pitani za sve u ovoj državi i niko da ih ne dira..Tu im i država popušta zbog povezanosti onih koji su u vrhu politike..Narod ćuti , i nije svesan da je sve to samo društveni dogovor, od ekonomskih zakona pa redom..Suštinski nema socijalnog dogovora..i to je to!!

  5. Mislim, da bi se spasio ovaj narod, treba kombinovati SOCIJALNE I EKONOMSKE mere!! Uvesti obavezu isplate toplog obroka( pa ipak nismo u robovlasničkom sistemu, bar 150 din., po danu i regresa od 2000 din. po mesecu) i to da bude neoporezivo… Onda bi i ukupno primanje moglo da bude 40 000 din..Ali SOCIJALNE MERE koje bi malo ojačale te ljude, naše SUGRADJANE i evo ja to predlažem , a svako može dodati po jošnešto..inače ovo ili nešto slično i rade Evropske zemlje, tipa beneficije u nekom postotku, u odnosu na cene struje, infostana, vrtića, besplatnu državnu stomatologiju, beneficije za prevoz, korišćenja neta, besplatne udžbenike za osnovce, te udžbenike za opšte predmete za srednjoškolce i itd..ALI TO PODRAZUMEVA JEFTINIJU DRŽAVU..I TIME I PRAVIČNIJU…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.