Siniša Mali: Nacionalni stadion, prostor za Ekspo i novi sajam gradiće se u Surčinu 1Foto FoNet Milica Vučković

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će „Ekspo izložba biti održana pored budućeg Nacionalnog stadiona u Surčinu, na prostoru koji je saobraćajno odlično povezan između beogradske obilaznice i autoputa ‘Miloš Veliki’ u blizini Aerodroma ‘Nikola Tesla'“.

„Tu će biti izgrađen Nacionalni stadion, prostor za Ekspo i novi sajam. Biće sagrađena i sva potrebna prateća infrastruktura. Reč je o saobraćajnoj, komunalnoj i energetskoj infrastrukturi“, rekao je Mali u intervjuu za list Politika, nakon što je Srbija pobedila u trci za domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe Ekspo 2 027.

Mali, koji je bio predsednik Radne grupe za izradu i podnošenje kandidature za organizaciju te manifestacije, naveo je da je ukupan procenjeni ekonomski efekat Ekspo 2027. u Beogradu 1,1 milijarda evra.

„Očekujemo više do 100 zemalja učesnica, destak međunarodnih organizacija, od pet do deset korporativnih paviljona. Takođe, očekujemo da će Beograd i Srbiju u tom periodu posetiti oko tri miliona ljudi“, naglasio je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari