Skot: U Srbiji kvalitetna radna snaga 1Foto: Ambasada SAD

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je da u Srbiji trenutno radi 100 američkih kompanija, a da one dolaze u Srbiju zbog kvalitetne radne snage, niskih troškova, logistike, geografskog položaja i zaposlenih koji govore strane jezike.

Skot je u četvrtak uveče studentima Ekonomskog fakulteta u Beogradu održao predavanje o ekonomskim odnosima Srbije i SAD, saopštio je danas fakultet, koji obeležava 81 godinu od osnivanja.

Ambasador SAD je rekao da su američke firme koje posluju u Srbiji investirale četiri milijarde dolara i da zapošljavaju 18.000 ljudi.

U članstvu Američke privredne komore u Srbiji (AmCham), koja osim američkih firmi okuplja i kompanije drugih zemalja, nalazi se oko 200 kompanija, koje zapošljavaju 100.0000 radnika u Srbiji i plaćaju 75 odsto svih poreza u našoj zemlji.

Od 2000. godine do 2013. SAD su u Srbiju realizovale 643,2 miliona evra besprovratne pomoći, istakao je Skot i dodao da su, osim ekonomskih veza, veoma jake i političke i kulturne veze dve zemlje, rekao je američki ambasador.

Skot je ocenio da su osim ekonomskih, veoma jake i političke i kulturne veze SAD i Srbije i pozvao studente Ekonomskog fakulteta da zbog svih iznetih činjenica razmisle kada u medijima vide neke informacije o SAD koje nisu potkrepljene dokazima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari