Sloga: Ogorčeni smo kontrolom u Kajzenu 1Foto: sloga.org.rs

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su da su ogorčeni, ali ne i iznenađeni rezultatima Inspekcije rada u današnjoj kontroli u turskoj fabrici tekstila “Kajzen” u Smederevu.

Prema informacijama koje smo upravo dobili od našeg članstva u Kajzenu, Inspektori su konstatovali da od svih nepravilnosti na koje su radnici ukazivali, poput neisplaćivanja prekovremenog rada do nezakonith otkaza, jedino osoba koja vrši higijenu WC-a nije stručno obučena za taj posao i nema adekvatnu opremu za rad, te je u skladu sa tim naloženo da Kajzen hitno otkloni te nedostatke, uz minimalnu novčanu i verujemo dogovorenu kaznu“, navodi Sloga. Oni navode da će u znak revolta prema turskom poslodavcu, „obezbediti mu malom donacijom sredstva za higijenu, a vrednim inspektorima Ministartva rada baklave, bozu i druge turske slatke đakonije, kako bi se okrepili posle mukotrpne i teške kontrole u Kajzenu“.

Kako kažu, od slatkog poklona neće biti izuzet ni ministar rada Zoran Đorđević, koji se nedavno na prvomajskom protestu javno založio da će štititi prava radnika.

„O datumu predaje navedenih donacija Kajzenu i Inspektoratu javnost će biti blagovremeno obaveštena, a očekujemo i veliku podršku drugih sindikata, udruženja građana i pojedinaca u toj akciji“, dodaje Sloga u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari