hotel jugoslavijafoto R. Z./ATAImages.

Beogradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) odbacio je danas stavove dela opozicije o prodaji i planu za hotel Jugoslavija, te ih ocenio kao prikupljanje političkih poena „na najbanalniji način“.

Zemunski odbor Stanke slobode i pravde pozvao je u ponedeljak građane da potpišu peticiju protiv izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa s dve kule visoke 155 metara, pored hotela Jugoslavija pošto bi te građevine „potpuno zaklonile pogled na Dunav“.

Zeleno-levi front je takođe u ponedeljak saopštio da će se „svim institucionalnim i vaninstitucionalnim sredstvima“ boriti za očuvanje prostora oko tog hotela i samog hotela, „kao posebnog istorijsko-kulturnog nasleđa epohe od velike važnosti za Beograđane“.

SNS je u saopštenju navela da je taj hotel još 2001. otišao u stečaj, a zatim je 2006, kada su vlast činili Demokratska stranka i Demokratska stranka Srbije, „u još jednoj u nizu propalih privatizacija“ prodat i privatizovan.

SNS je navela da je njegova sadašnja gradska vlast „Beograd spustila na reke, a obale dala građanima“ uređenjem šetališta, izgradnjom parkova, uklanjanjem nelegalnih splavova, uvođenjem reda i ocenila da je „sramotno da o obalama pričaju oni koji decenijama nisu bili u stanju da uklone šine, kontejnere, havarisane vagone, napuštene brodove, već su od tih problema okretali glavu“.

Hotel Jugoslaviju, kao deo imovine kompanije Danube Riverside u stečaju, 22. marta je na licitaciji kupio „Milenijum tim“ po početnoj ceni od 3,17 milijardi dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari