Šoškić: Vujović uradio značajan posao 1Foto: Božidar Petrović/Fonet

Profesor na Ekonomskom fakultetu Dejan Šoškić i profesorka Ekonomskog fakulteta i direktorka fondacije za razvoj ekonomske nauke Jelena Žarković Rakić, ocenili su da je ministar finansija Dušan Vujović, koji je podneo ostavku, uradio značajan posao za zemlju i da je šteta što ne nastavlja rad na ministarskoj funkciji.

Šoškić je rekao N1 da je Vujović već nekoliko godina u Vladi, da je renomirani stručnjak s iskustvom, kao i da je pomagao svojim dobrim relacijama s međunarodnim institucijama.

„Fiskalna konsolidacija je urađena natprosečno dobro. Vujović je deo pregovaračkog tima sa MMF, imamo najbolji rezultat u poslednjih nekoliko godina, smanjen je budžetski deficit i zaustavljena nepovoljna putanja rasta duga, taj dug prema bdp opada. Uradio je značajn posao i to bi trebalo da bude i standard“, rekao je Šoškić.

Jelena Žarković Rakić je saglasna da je Vujović dobro radio svoj posao, da je dobro poznaje materiju i da je šteta što taj posao ne nastavlja.

Na pitanje kako naći njegovog naslednika i da li je Siniša Mali kadar za taj posao, Šoškić je rekao da nije lako naći adekvatnu zamenu za Vujovića jer je on čovek s retkim iskustvom.

Prema rečima Šoškića, ko god dođe važno je da ima i znanje i iskustvo.

„To su aktivnosti koje zahtevaju teoretski osnov i zanatski deo, zahteva čoveka sa znanjen i iskustvom. Šteta bi bilo posle nekoliko godina da se igubi stopa rasta, bilo je zemalja koje su započele fiskalne promene a onda su došle kadrovske promene i zemlje su se vratile na lošu putanju“, poručio je Šoškić.

Plenarnim sastankom u Narodnoj banci Srbije počeli su zvanični razgovori predstavnika Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda o budućoj saradnji Srbije sa tom institucijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari