Kome više odgovara sporazum o slobodnoj trgovini: Vučić sledeće nedelje potpisuje tri sporazuma sa Kinom

Ostavite komentar


  1. Промовисање туризма из Кине у Србију, што може допринети позитивном ефекту на економију.

  2. Amerika nema sa Kinom sporazum o slobodnoj trgovini.
    To će uništiti ionako slabu domaću privredu. To je Vučićev glogov kolac domaćim firmama.
    Uništi domaće, to je njegov moto odavno.

  3. SNS je organizacija koja je trenutno kolonijalno namesništvo stranih firmi i organizacija. Svi ugovori su na štetu Srbije, jer im je to zadatak. Verujem da ni kamen ne mogu da izvezu, jer sve se uvozi, namera je uništiti domaćeg poljoprivrednika, radnika, preduzetnika i nazvati ih lopovima i izdajicama. Paralelno ide ogromno zaduživanje Srbije, da bi buduće generacije zavisile od nalogodavaca SNS-a iz inostranstva.

  4. Све што је потписано са кином је на штету србије и њених грађана. А овај споразум ће бити катастрофалан по србију и њене грађане. Једино корист на својим рачунима ће имати потписник овог рачуна.

  5. Uvoznici trljaju ruke, džepovi su im već odavno puni i pune se, a sad će se puniti još više. Nemamo mi ništa posebno da izvezemo, ne pravimo skoro ništa, jer smo propali. I propačćemo još više.

  6. Pera kad kupi Iphone, taj telefon mu ne dolazi iz Amerike vec je iz Kine, takodje vecinu brendove odece i obuce koje kupujemo, proizvedeni su u Kini, tako da prica o uvozi o 5milijardi jeste tacna ali uslovno tacna, pravo pitanje je koji mi kineski brend ovde u Srbiji uvozimo i kupujemo, koristimo…itd

  7. Bakar izvoze sami sebi Nasa drzava tu ima samo 3-4% rudne rente i to je sva vajda U koncentratu koji izvozimo ima i zlata,srwbra..To nam Kinezi prijave koliko je bilo na dobrovoljnoj bazi Kontrole nemamo nikakve a zlati od njih kypujemo po berzanskoj ceni Oglodace nas do gole koske U Evropi nemaju ovakve budale

  8. Кинези из Србије извозе у Кину злато и руде, а то се књижи да Срби у Кину извозе руде и злато. Лудило, да нема даље!

    Питање за судове и полицију у Србији. Ко ће и када ће кривично да одговара за предају српских природних ресурса Кинезима?

  9. Tako je to kad Veliki Brat Si pozove podanike na potpis Sporazuma o slobodnoj trgovini… Uskoro, kad kineska roba preplavi radnje i naše firme ili sve budu otkupljene od Kineza ili zbog konkurencije bankrotiraju, onda će polako doći odozdo u glavu, šta se događa.

  10. Da li u Srbiji još neko ima neka ovlašćenja i neku poziciju i sme,odnosno MORA da potpisuje međunarodne sporazume?Ovaj NEPOMENIK sve odlučuje i potpisuje.E MINISTRI KOLIKO STE NIŠTAVNI I BEZ HRABROSTI DA SE SUPROSTAVITE DIKTATORU!ŽALOSNI STE SVI ZAJEDNO.

  11. Kineska jeftina roba će preplaviti naše tržište, ali će ostati zabrana za uvoz električnih automobila, njih ćemo morati da uvozimo iz EU.

  12. KADA JE VUCIC POTPISAO,
    NESTO STO ODGOVARA SRBIJI!?

    KADA JE VUCIC PREGOVARAO NESTO,
    STO ODGOVARA SRBIJI!?

  13. Prošli put kada je Vučić boravio u Kini,slavodobitno je pričao o našem izvozu svinjskih nožica i ušiju u Kinu,videćemo sada šta mi to još možemo da izvezemo.Ako je izvoz govedjeg mesa povećan dvaipo puta za očekivati je da je uzgoj goveda isto povećan,a da li je to tako?Mislim da ćemo više prepakivati i stampati nalepnice nego što ćemo nešto proizvoditi (osim nepreradjenih ruda ,drveta,i sirovina).Za uzvrat uvozićemo iz Kine naoružanje,tekstil,elektronku…

  14. Сјебаће вас чика Путин, господин Си и Вучко…А народ Србије је поодавно вас и вама сличнима бацио на ђубриште историје. Асталависта лузери !!!.

  15. Ок Кина не признаје независност Косова, и поприлично је Србија веома високо котирана у Европским круговима као бр 1 држава јаког лобија у Кини од држава у источној Европи али бојим се а то је неминовно да када Кина буде престигла војно Америку биће пет пута немилосрднији а зашто? Па има их пет пута више.

  16. Pa sta mi mozemo da ponudimo Kini, jedino da im izvozimo sirovine pa da kupujemo gotove proizvode. Sve smo im dali, jos to malo para sto im izimamo od dazbina i to im sada dajemo, uzas jedan. Mislim da na ovo treba da reaguje Evropska unija.

  17. U Kinu izvoze privilegovani bizMismeni, a iz Kine će nam stizati roba koja će istisnuti domaće i kvalitetno, uništivši još malo zdravog što je ostalo. Posle uništavanja, samo pustoš.

  18. Nama vise odgovara.Davacemo pilece nozice i svinjske papke a dobijacemo letece automobile.

  19. Mi nemamo veze sa evropom, sem nasih pecalbara. Mi smo cista kineska gubernija…vucicu je kina glavni oslonac…sve se radi tajno. Kad jednom ode sa vlasti tek tada cemo saznati kolko smo im duzni, i koliko su oni izvukli od nas.

  20. Najsmešniji su mi ovi što kukaju kako će nas preplavititi kineska roba. Urnebesno! Pa zar nisu do sada uvozili i uvoze šta god im se htelo? Ništa ih nije sprečavalo. Pitanje je koliko se nešto isplati ili ne. Ovaj sporazum je odličan za Srbiju i strane investitore koji će imati motiv više da dodju u Srbiju. Naše tržište je manje više zasićeno kinezima a njihovo je nemoguće tako lako zasititi. Tu imaju šansu naši izvoznici. Veseli se srpski rode, znate već pesmu iako je ne pevate.

  21. Prosto stimulisati naše stocare ,ratare,povratne i vinograda.Postujte naše proizvođačem pa će biti više za izvoz.

  22. Oni kominjare,mi komunjare.SFRJ je radila restruktuiranje svega da bismo mi proizvodili ono što se i onostranstvu pravi.Dug će ko vratiti ?E moji desničari u Danas.Nama treba novac RU jer to nije zelenaški nlvac.Može kredit ali u kešu i da mi taj novac koristimo za šta treba a ne za oružije.Kineze proterati iz Srbije,sve njihovo konfiskovati.Nigde oni nemaju ulaz u EU.Oni su diletanti svaki proizvod je ikradeni patent stranih firmi,prodaju jadne limene mostove dok u normalnim zemljama se grade mostovi od betona.

  23. Koje strucnjake je Aleksandar Vucic koji nema ni dana radnog staza osim u politici i kome je ekonomija strana ,konsultovao u vezi ugovora koji ce potpisati sa Kinom.Zaboravio je da se i mi koji zivimo u Srbiji trebamo konsultovati a ne samo on koji sto je i pokazao je mnoge ugovore potpisao na stetu drzave Srbije i nas njenih stanovnika.

  24. Spominjete udar na nasu industriju, a sami kazete da industriju nemamo. Kontradiktorni ste

  25. pilećih nogica za Kinu – Bog da nas vidi!!! Samo svemir i ljudska glupost su beskonačni. Mada, kažu neki stručnjaci da svemir i nije baš bezgranična!!?

  26. Dobivati cemo gotove proizvode iz Kine LOSIJEG kvaliteta kao i do sad a nas narod i gradjani imace manje posla. Oni nama prodaju gotove proizvode a mi njima sirovine. Pametni smo i shvatamo da je nesto lose isto kao sto smo poklonili Bor i pratece objekte. Samo se nadam da ce biti sudjeno veleizdajnikcima drzave i gradjana.

  27. Majko moja, ne samo Kineze! Pogledajte šta su doveli u Vojvodinu, na plodnim oranicama…Šta se tamo sve naselilo, i šta se radi – katastrofa!

  28. A sta mi to možemo da prodamo Kini a da oni to vec ne proizvode i to mnoogo jeftinije nego sto je taj nas proizvod?!pa ne zovu Kinu dzaba fabrika celog sveta!!!znaci kad nas preplave svojim proizvodima sta ce onda nasi proizvodjaci da prodaju i kome?!tako to nasa vlast stiti i cuva svoje gradjane…oni rade protiv svog naroda a ne za narod,ali to pojedini nikako da shvate pa sve i da im se nacrta…

  29. Прочитао сам много паметних и ојађених осврта читалаца. Лично верујем да је стање још горе него што многи мисле. Сада је чак довео и кинску полицију у Србију, то значи да је суверенитет Србије само једно слово на папиру. О привреди не треба трошити много речи, ми Срби као народ од 6.8 милиона житеља не можемо никако и никако постати никакав партнер Кини Кини са преко 1.4 милијарде становника. И не треба заборавити, све што је Кина створила задњих година је основано на крађи западних патената и планова.

  30. @Dedanidža, a kadasu demokrate SSP potpisali sa EU toje super, a ovo sa Kinom katastrova,a toje isto,samo što pojedinci kao ti ne vide svoje licemerje

  31. A još kad’ kineski „turisti“ preplave Srbiju,ihaaaaaj !! A još „bolje“ će biti što će (turisti) i da ostanu o de !!! Njih….pa jedno dva’es (20) miliona ! Sitnica,to je 6 ulica u Pekingu !!

  32. Samo opušteno… Neće nama biti ništa jer smo veća beda od Kineza! Tako da će naša roba biti njima konkurentna…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.