Srbija za vitamine zvala Mađare, a ovi srpske firme

Predsednik Aleksandar Vučić ponovio netačne tvrdnje po kojima je država ponudila i domaćim firmama posao dostave vitamina za penzionere

Ostavite komentar


  1. Goodwill Pharma je registrovana u Srbiji, i ima proizvodni pogon u Subotici. Iako je ulozen madjarski kapital ipak je to domaca firma. Direktor i svi radnici su gradjani Srbije i tu nema nista sporno. Znaci nisu Madjari nego drzavljani Srbije. Mozda je sporan nacin dodele posla, ali nacionalnost ne bi trebalo da bude tema ovog teksta.

    1. Potpuno se slazem sa @luka o. Totalno diskutabilno, bez tendera bez icega daj prijateljima. Cena tih suplemenata beznacajna ali covek da se dokaze kako misli o penzionerima

    2. lepo da je da objavljeno koja je firma u pitanju, pa cu sada da ih bojkotujem! mene nece da prave budalom i da njima ostavljam novce!

    3. „Goodwill Pharma je jedna od najbrže rastućih farmaceutskih kompanija u Mađarskoj, sa preko 20 godina iskustva u proizvodnji i distribuciji lekova i suplemenata u Evropi. U cilju daljeg razvoja na tržištu Adriatic regije, u Srbiji je 2003. godine osnovana Goodwill Pharma d.o.o. sa sedištem u Subotici.“ Ovako se sama podružnica u Srbiji predstavlja. Nije ovo etnička segregacija, već pojašnjavanje porekla kapitala i vlasništva.

    4. I nije tema nacionalnost , nego predsednikov prijatelj ! “ Kona , koni runo vune , tek ‘nako “ !!

    5. Gospodine, u članku je opisana baš ta procedura dobijanja posla a ne nacionalnost koju vi pominjete. I ne samo to, nego je pitanje zašto se išlo zaobilaznim putem preko Mađarske pa završilo u Srbiji. Prosto je neverovatnop da jedna vlada nosilac velokg broja koruupcionaških poslova u Srbiji, dopusti da njen predsednik padne na tako mizeran nivo da se bavi dodelom i nabavkom takvom glupšću, kakvi su ovi vitamini i minerali za penzionere. Njemo očigledno više nema pomoći!

  2. Imate li uvida koji je ovo broj Danasa po redu na kome je naslovna strana i prvo mesto na sajtu rezervisano za fotografiju Vucic Aleksandra ? Da li ste iole razmisljali o balansiranju udarnih vesti i rasporedu fotografija ili ne postoji (mozda ni ne sme da postoji) niko i nista drugo kao udarna tema u ovoj zemlji ? Postavio sam pitanje, pa sam sklon da pomislim kako nemate razloga za cenzuru.

  3. Kakav je ovo sraman tekst medija koji pretenduje da je evropski?!
    Zašto mađare?? Pa valjda novinar ima pristup APR-a, gde može da vidi da je Gudvil farma rwgistrovana u Srbiji, da joj je proizvodni pogon u Srbiji i za zaposljava blizu 300 radnika iz Srbije. To što je većinski kapital strani, tako je i u Hemofarmu, Zdravlju, Galenici…
    Na stranu procedura koju je pogazila država, i to treba svakako istražiti i osuditi, ali je važno da se redakcija Danas izdigne iznad ovog mulja, i prestane da objavljuje ovakve naslove.

  4. Tek da nauce za dobijanje,dobijace i marihuanu,kako rekose dana na RTSu 2,u 14 h, gde su reklamirali ovu proizvodnju po Meksiku i Maroku.Prilog Maroka kako cak i seljaci proizvode marihuanu koja je dostupna stanovnistvu i za izvoz,kako tekose jer su siromasna zemlja.Na kraju priloga dade se preporuka da i Srbija ozakoni ovu proizvodnju za narod i izvoz.Ko ve je proizvoditi seljaci sigurno nece.

  5. Nije obmanuo, već bezočno slagao kao i obično. Nema šta, lepo kućno i političko vaspitanje.

Ostavite komentar


Ekonomija

Rakija fest 12. maja na Dorćolu 8

Rakija fest 12. maja na Dorćolu

Manifestacija posvećena rakiji i jakim alkoholnim pićima "Rakija fest" ove godine biće održana 12. maja u "Beogradskoj urbanoj destileriji", uz podršku Privredne komore Srbije (PKS), saopšteno je danas.

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.