SSP: Inflacija u Srbiji najveća u poslednjih 18 godina 1Foto: Shutterstock/Nazile Keskin

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić ocenio je danas da je inflacija u Srbiji najveća u poslednjih 18 godina i da je zbog rasta cena svaki nastavnik u Srbiji za godinu dana izgubio 70.000 dinara, a prosečan penzioner 25.000 dinara, uprkos povećanju plata i penzija.

On je u razgovoru s građanima Pančeva rekao da SSP već devet meseci predlaže mere za zaustavljanje inflacije, koje predviđaju prestanak štampanja novca, utvrđivanje strukture cena 100 osnovnih proizvoda, ograničenje trgovačkih marži, oporezivanja ekstraprofita u energetici, rudarstvu i trgovini, kao i značajno povećanje ulaganja u poljoprivredu i energetiku.

Član predsedništva SSP-a Branko Miljuš rekao je da je ta stranka najjača moguća opozicija režimu, i da je u skupštini pokrenula pitanje usklađivanja spoljne politike sa politikom EU, ali da vlast neće da priča o tome iako je predsednik države „priznao“ da Srbija plaća visoku cenu za to što nije uvela sankcije Rusiji, navedeno je u saopštenju.

„Oni kupuju naoružanje, a mi hoćemo da ulažemo u obrazovanje. Oni su napravili zakon o radu koji radnike pretvara u moderne robove, a mi smo podržali zakon o radu koji su napisali sindikalci i koji promoviše poslanik Željko Veselinović. Ministarka zdravlja Danica Grujičić bi da lekarima i zdravstvenim radnicima zabrani dopunski rad, a mi insistiramo na tome da im se povećaju plate“ rekao je Miljuš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari