SSP: Pošta Srbije na neracionalne investicije potrošila 27 miliona evra 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde danas je ocenio da je Pošta Srbije na neracionalne investicije potrošila 27 miliona evra.

„Naprednjački direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević punom parom „čisti“ račune Pošte – na održavanje higijene, mobilne, paketomate i elektrovozila spiskao je 27 miliona evra“, navodi se u saopštenju SSP.

Istaknuto je da je Đorđević nedavno pokrenuo javne nabavke „Usluga održavanja higijene“ u objektima Pošte u vrednosti 1,9 milijardi dinara i „Održavanje higijene u logističkom centru Beograd“ u vrednosti od 130 miliona dinara za period do tri godine.

„To znači da će samo spremanje logističkog centra Beograd Poštu koštati neverovatnih 370.000 evra godišnje. Pored toga, pokrenute su javne nabavke i za mobilne telefone (102 milona dinara), paketomate (329 miliona dinara), kao i za njihovo održavanje (121 milion dinara), ali i za elektrovozila (600 miliona dinara) – ukupno preko tri milijarde dinara ili blizu 27 miliona evra“, naveo je Gradski odbor SSP Novi Sad.

Dodao je da „Pošta Srbije beleži enormni pad profita, jer je za prva četiri meseca 2023. godine imala 22 miliona usluga manje, pa nije jasno zbog čega se toliko novca troši na paketomate koji se malo koriste i ne donose nikakvu zaradu, a još su i otežali i poskupeli poslovanje“.

Iz SSP su zapitali čemu će služiti nova električna vozila, jer po njihovim saznanjima ni ona koja su uzeta u zakup nemaju šta da prevoze.

„Bez sumnje, ovim „investicijama“ biće „očišćen“ račun Pošte Srbije, pa je pitanje hoće li ostati neki dinar i za redovno poslovanje. Sve ovo liči na plan da se Pošta opustoši i otera na doboš“, smatraju u SSP.

Kako su ocenili, planirana reorganizacija Pošte, s ciljem da do kraja godine bude transformisana u akcionarsko društvo, predviđa i otpuštanje dela zaposlenih, pa je pitanje „da li će na spisku za otpuštanje biti i novopečeni SNS ‘stručnjaci’ ili će ceh platiti poštari bez članske knjižice“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari